Ceļojums uz Grieķiju

Aktīva un vienmēr smaidīga... Tāda ir Rēzeknes Augstskolas Ekonomikas un Vadības fakultātes 3. kursa studente Kristīne Kursīte. Vairākus mēnešus mācību praksē viņa ir pavadījusi Grieķijā.

— Tu esi Rēzeknes Augstskolas studente. Kāpēc izvēlējies studijas tieši RA?

— Sākumā domāju studēt Jelgavā, taču dažu apstākļu dēļ nesanāca, tāpēc kā otrais variants bija Rēzeknes Augstskola.

— Vai citiem ieteiktu studēt Rēzeknes Augstskolā?

— Citiem ieteiktu studēt RA, jo šeit ir daudz dažādu iespēju jauniešiem, piemēram, dalība projektos, pieredzes gūšana savā specializācijā. Šeit ir atsaucīgi un izpalīdzīgi pasniedzēji.

— Tu vasarā biji Grieķijā. Vai šo ceļojumu studentiem piedāvāja Rēzeknes Augstskola?

— Jā, tieši tā. Tā bija mācību prakse, kura tika piedāvāta studentiem. No mana kursa brauca trīs drosmīgie, taču vispār kopā šajā braucienā piedalījās divpadsmit cilvēku.

— Cik ilgu laiku tu pavadīji Grieķijā?

— Trīs burvīgus vasaras mēnešus. Beidzot izbaudīju, kas ir īsta vasara. Grieķijas vasaru nemaz nevar salīdzināt ar vasaru, kāda tā ir Latvijā.

— Tas bija tavs pirmais ceļojums ārpus Latvijas?

— Nē, ne pirmais, bet tālākais gan.

— Pastāsti, ko darījāt Grieķijā?

— Dzīvojām četrzvaigžņu viesnīcā. No plkst. 8.00 līdz 12.00, un no 18.00 līdz 22.00 strādājām. Apkalpojām viesus restorānā. Tie bija dažādu tautību tūristi, ar kuriem vajadzēja sazināties angļu, krievu un arī grieķu valodā.

— Bija arī brīvais laiks? Kā atpūtāties?

— Jā, bija. No pusdienām līdz sešiem vakarā. Tad parasti gājām uz pludmali, braucām uz tuvākajām pilsētām un ekskursijās. Visspilgtāk man atmiņā palika eks- kursija uz Meteoru. Tur ir vienkārši fantastiski!

— Un kā grieķi izklaidējas?

— Viņi sēž draugu bariņos, dzer dažādus dzērienus un dejo grieķu nacionālās dejas.

— Strādājot restorānā, tu noteikti esi pamanījusi, kādi ir grieķu populārākie ēdieni...

— Jā, tā ir... Populārākais ēdiens laikam ir giross, tā ir tāda kā pankūka, kurā ir grillēta gaļa, dzadziki mērce, tomāti ar sīpoliem un frī kartupeļi. Tiešām ļoti garšīgs! Ļoti iecienīta arī ir rīsu putra rizagalo un mērce dzadziki.

— Izskatās, ka brauciens ir paticis... Ko esi ieguvusi?

— Jā, patika ļoti. Bet esmu ieguvusi galvenokārt pieredzi.

— Kādi plāni tev ir nākotnē?

— Rēzeknes Augstskolā vēl jāstudē vienu ar pusi gadu, tad kļūšu tūrisma uzņēmuma vadītāja. Ceru, ka atradīšu darbu Latvijā, jo negribas braukt prom. Gribētos palikt šeit.

— Vai Latvijā, pēc tavām domām, ir iespējams atrast labu darbu?

— Protams, ka var! Galvenais, ir meklēt, nevis sēdēt un žēloties, ka nav nekā un neko nevar atrast.

— Paldies par interviju!

Inese VESELOVSKA