XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki - atjaunoti un masveidīgi

Tradīcija - tā ir jau esošu paņēmienu kompleksa, kas atvieglo mūsu būtības izpratni, nodošana, jo bez ārējas iejaukšanās cilvēks nespēj izprast savas eksistences jēgu. (Alens de Benuā)
Tradīcijas ir veids kā nodot kultūras mantojumu no paaudzes paaudzei. Latvijas Dziesmu un deju svētki ir cilvēces mutvārdu un garīgā mantojuma šedevrs, tie iekļauti UNESCO. Jau 6. jūlijā startēs Latvijas skolu jaunatnes 11. Dziesmu un deju svētki.
Šogad svētkos piedalīsies 37890 skolēni no visas Latvijas, tostarp 4531 - no Latgales. No Krāslavas novada uz Rīgu dosies 260 meitenes un zēni, jaunieši un jaunietes, skolotāji un brīvprātīgie.
Šī festivāla galvenā ideja - burtu maģija, kas veido vārdus, teikumus, dzejas rindas, dziesmu frāzes, veidojot dzimto valodu - pamatu pamats…

Priecāsimies kopā ar mūsu dalībniekiem, kuri svētku pasākumu ar savu klātbūtni padarīs krāšņāku:
Mūsdienu deju galā - koncertā piedalīsies Indras Mākslas skolas kolektīvs, tā vadītāja Lidija Trušele.
Stadionā “Daugava” kopīgā dejā ar tūkstošiem dejotāju apvienosies Krāslavas bērnu un jauniešu deju kolektīvs, Indras vidusskolas deju kolektīvs un Krāslavas “Varavīksnes” vidusskolas dejotāji. Kolektīvu “Indra” vada Lidija Trušele, bet “Pastaliņas”, “Raita” un “Vēsma” - Valda Timule.
Radošo darbnīcu Vērmanes parkā vadīs projekta “Mēs rakstām sevi Dziesmusvētkos” dalībnieki, kluba “Saulessvece” biedri un tā vadītāja Žanna Garbrēdere.


Andrejs Jakubovskis
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 49 (03.07.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.