Krimināls, notikumi

Laika periodā no 04.11.2020. līdz 11.11.2020. Krāslavas iecirknī tika reģistrēts 41 notikums, būtiskākais:

• 5. novembrī tika uzsākts kriminālprocess par to, ka krāpnieki uzdodoties par bankas darbiniekiem, izkrāpa no sievietes konta naudas līdzekļus, krāpnieki lūdza apstiprināt ar SMART-ID ienākošos pieprasījumus, nosaukt personas datus utt., lai it kā novērstu kaut kādu problēmu ar personas kontu, cietusī apstiprināja ar smart ID ienākošos pieprasījumus. Rezultātā no personas konta tika nozagti 500 eiro. Kriminālprocesā notiek pirmstiesas izmeklēšana.



 Valsts policija atgādina, ka bankas darbinieki nekad attālināti nelūgs veikt tādas darbības, proti, telefonsarunas laikā sniegt iepriekšminētos datus. Ja tiek saņemts aizdomīgs zvans, e-pasts vai jebkāda cita informācija, uzreiz jāsazinās ar banku, SMAR-ID var apstiprināt tikai tādā gadījumā, ja paši veicat jebkādas darbības ar internetbankas palīdzību vai kādu citu lietotni. Valsts policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un nekādā gadījumā neuzticēt savus personas datus citiem cilvēkiem. Visbiežāk šādi gadījumi notiek cilvēku pārlieku lielas uzticēšanās un neuzmanības dēļ.



• Tika reģistrēti vairāki ģimenes konflikti, par kuriem tika paziņots sociālajam dienestam. Kā arī tika reģistrēti vairāki ceļu satiksmes negadījumi, kā arī viens vadītājs vadīja automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kuras nav iegūtas noteiktā kārtībā.