Krimināls, notikumi

Laika periodā no 11.11.2020. līdz 17.11.2020. Krāslavas iecirknī tika reģistrēti 46 notikumi, no tiem svarīgākie:

• 12. novembrī tika uzsākts kriminālprocess par to, VP Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas likumsargi saņēma informāciju, ka Dagdas novada Ezernieku pagastā 1998. gadā dzimusi sieviete ir nogalinājusi savu nepilnu gadu veco dēlu. Veicot operatīvās darbības, meža masīvā tika atrasts 2019. gadā dzimuša bērna līķis. Nekavējoties tika aizturēta arī bērna māte, kura atzinās izdarītajā. Veicot operatīvās izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka sieviete bērnu ir nožņaugusi, līķi ielikusi somā, pēc kā bērnu ratiņos izvedusi uz mežu un paslēpusi. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 2. punkta, par slepkavību, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī, par ko soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Sieviete iepriekš nebija nonākusi policijas redzeslokā. Pašlaik policija turpina izmeklēšanu. Ar tiesas lēmumu 13. novembrī aizturētajai personai ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.



• 13. novembrī tika uzsākts kriminālprocess par to, Krāslavas novada Kalniešu pagastā, 1962. gadā dzimis vīrietis, kopīgas alkoholisko dzērienu lietošanas laikā, izceļoties konfliktam, ar nazi vairākas reizes vēdera rajonā, sadūra 1986. gadā dzimušu vīrieti, kurš ar gūtajām traumām tika nogādāts uz Daugavpils reģionālo slimnīcu. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125.panta pirmās daļas par smagu miesas bojājumu tīšu nodarīšanu. Pirmstiesas izmeklēšana turpinās.



• 13. novembrī tika uzsākts kriminālprocess par to, Dagdas novadā, 1967. gadā dzimis vīrietis, lai netiktu uzsākts administratīvais process par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibuma stāvoklī, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Krāslavas iecirkņa amatpersonām piedāvāja kukuli 1000 eiro apmērā. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas – par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.



• Tika reģistrēti vairāki ceļu satiksmes negadījumi neviena perona nav cietusi.