Rīta vingrošana, uzkodas un mūzika

img


Svētdien pilsēta pēc svinīgā lielkoncerta un zaļumballes izskatījās pamesta. Bet no Krāslavas mazās Brodvejas, kā tautā mēdz dēvēt Mazo Tirgus ielu, bija dzirdamas mūzikas skaņas, kas piesaistīja agros putniņus.



Apmeklētājiem tika piedāvātas dažādas aktivitātes, kas popularizē veselīgu dzīvesveidu. Tas notika dzīvās mūzikas pavadījumā. Pie mikrofona pārmaiņus stājās grupa “Termoss”, folkloras kopa “Rudzutaka” un dziedātājs, dziesmu autors Viktors Bernāns.



Tikmēr mediķu teltī tieši Mazajā Tirgus ielā ārsts mērīja asinsspiedienu, uzklausīja jautājumus par veselību un sniedza ieteikumus. Medmāsa uz vietas veica mērījumus cukura līmenim asinīs ar speciālu aparātu. Visas procedūras tika veiktas bez maksas.



Nākamajā teltī Inta Reča stāstīja par garšvielām un to, kā pagatavot gardas, vienkāršas un veselīgas uzkodas. Tie, kas izmēģināja piedāvātās svaigo ķiploku zaļumu pesto sviestmaizes, bija patiesi ieinteresēti un uzmanīgi klausījās recepti.



Citi pilsētnieki un viesi rīta cēlienu veltīja vingrošanai ar nūjošanas nūjām. Sporta treneris Aleksandrs Lahtionovs ar audzēkņiem demonstrēja pareizu nūju lietošanu ejot, vadīja iesildīšanās vingrinājumus, stiepšanās un relaksācijas vingrojumus.



Tuvāk vienpadsmitiem, kad Viktors Bernāns izpildīja spāņu melodijas, pilsētas ārzemju viesi nolēma dejot tieši uz ielas. Viņiem pievienojās arī citi pasākuma dalībnieki – izvērtās īstas dejas.



Pasākums tapa, pateicoties Krāslavas novada pašvaldības finansētajam projektam – “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā”.



Patīkami apzināties, ka, pateicoties šim projektam, arvien lielāks skaits Krāslavas novada iedzīvotāju noderīgu informāciju par veselības uzlabošanu saņem tieši no speciālistiem un var to izmantot savā ikdienas dzīvē, par prieku sev un tuviniekiem.



 



Jeļena AVSJUKEVIČA



Autores foto