Lāčplēša diena Krāslavā

img

Lāčplēša dienu Latvijā atzīmē par godu neatkarīgās Latvijas armijas uzvarai pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919.gada 11.novembrī.

Par godu Lāčplēša dienai sestdienas pēcpusdienā Krāslavā notika svinīgs pasākums.



Pilsētas centrā laukumā lepni plīvoja Latvijas karogi – mūsu neatkarīgās valsts simbols, brīvdabas estrādē uzstājās Krāslavas skolu skolēni un Krāslavas novada kolektīvu dalībnieki, izpildot patriotiskas dziesmas, slavinot mūsu zemes skaistumu un neatkarības vērtību.



Jaunieši, gan puiši, gan meitenes, kuri vēlējās kļūt par jaunsargiem, nāca pie mikrofoniem, lai teiktu zvērestu. Svinīgs un saviļņojošs brīdis jauniešiem un viņu tuviniekiem.



Klātesošos uzrunāja Krāslavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs, katram jaunajam jaunsargam pasniedzot apliecību. Tāpat ļoti emocionālu runu teica Zemessardzes 35. kājnieku bataljona komandieris, pulkvežleitnants Jānis Svilpe, kurš atcerējās savu karā Ukrainā bojāgājušo biedru no Līvāniem. Tur viņš cīnījās par citas valsts neatkarību, lai agresors nevarētu virzīties tālāk un uzbrukt Latvijai.





Pēc tam visi pasākuma dalībnieki kopā ar pašvaldības domes priekšsēdētāju un jaunsargiem devās nolikt sveces, lāpas un ziedus pie pieminekļa “Māte Latgale raud”.





Tikmēr laukumā jau bija izvietota sauszemes spēku mehanizētās kājnieku brigādes militārā tehnika, un no mazās Tirgus ieliņas puses bija jūtami lauka virtuves aromāti. Tur piedāvāja nogaršot griķus ar gaļu un karstu tēju. Daudzi izmantoja iespēju iepazīties ar ieročiem un iemūžināt atmiņā paliekošus mirkļus fotogrāfijās un video.



Jeļena AVSJUKEVIČA