Visam pamatā viesmīlība un ģimenes vērtības

img


Atpūtas komplekss Daugavas lokos “Adamova”
Droši varu teikt, ka pagājušajā piektdienā atpūtas kompleksā “Adamova”, kas atrodas gleznainā vietā pie Daugavas, biju pirmo reizi, bet ne pēdējo. Mani šeit uzrunāja viss – sākot ar nelielo attālumu (3 km) no Krāslavas, atpūtas un izklaides iespējām jebkurai gaumei un cilvēku daudzumam, bet visvairāk – saimnieku viesmīlība. Ar stāstu par Adamovu vēlos mudināt vietējos iedzīvotājus – atbalstīsim savējos!

Saimnieces Annas dzimtene ir Dagdas pusē, bijusī darba vieta – Aulejā un Krāslavā. Šeit īpašumu iegādājās 1997. gadā, zemi samainīja pret mantoto ģimenes lauku īpašumu, paralēli algotajam darbam nodarbojās ar dārzeņu audzēšanu. “Bija viss,“ teic Anna, “sākot ar kartupeļiem un kāpostiem un beidzot ar bietēm un burkāniem. Kad pirku īpašumu, jau plānoju nodarboties ar tūrismu. Toreiz te dzīvoja baltkrievu babiņa, kura bija nolēmusi atgriezties dzimtenē. Kad jau bijām pie notāra pārrakstīt īpašumu, viņa ar izbrīnu noteica – un kam jums šīs kraujas vajadzīgas? Bet mums jau bija savs sapnis.”



Ģimenes apstākļi izveidojās tā, ka uz divdesmit gadiem vajadzēja pārcelties uz Jelgavu, bet šī vieta netika ne pārdota, ne atstāta novārtā, tā katru gadu tika kopta.



“Pirmo projektu par laivām un dziļurbumu uzrakstīju pati,“ turpina Anna, “un aicināju palīgā jaunāko dēlu Māri. Dēls neatteica un tā šī jau ir ceturtā sezona Adamovā.”





“Mums pašiem šī vieta ir ļoti mīļa un tuva,” saka Māris. “Te pagājuši vieni no gaišākajiem bērnības gadiem, te bija darbs un bērnības izklaides. Te mēs bijām stipri kā ģimene. Tagad mēs te cenšamies visus uzņemt kā pie sevis mājās, lai visiem ir ērti un mājīgi, lai ir vēlme atgriezties.”



Kad vēroju apkārtni, tas ir apbrīnas un cieņas vērts, ko cilvēki šeit paveikuši četros gados!



Pakalpojumi – ēdināšana, naktsmājas līdz 40 cilvēkiem, nakšņošana mājiņās, divās glempinga teltīs, ir telšu vietas, pirts, džakuzi, kubls, lauku pirts, dīķis ar peldvietu, bērniem divi rotaļu laukumi, piepūšamās atrakcijas, aprīkotas ugunskura vietas, laivu un velosipēdu noma, makšķerēšana, vasaras virtuve un pastaigu takas. Velosipēdi gan parastie, gan elektro, tos var iznomāt arī tūrisma informācijas centrā Krāslavā. Ir gan sup dēļi, gan upes, gan ezera laivas ar motoriem.





Ziemā - distanču slēpošanas trase. Izgaismots aplis apmēram kilometra garumā. Viss inventārs ir sagādāts, arī šļūkšanai no kalna bērniem.



Atpūtas komplekss “ Adamova” tapis ar pašu entuziasmu un arī pateicoties biedrības “Krāslavas rajona partnerība” atbalstam. Salīdzinoši neilgā laika posmā realizēti 6 projekti ar Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai atbalstu un Krāslavas novada pašvaldības līdzfinansējumu.



Stāsta Māris: “Jaunākais projekts – tūristu ēdināšana – tiek realizēts šovasar. 11. jūlijā atvērās ģimenes kafejnīca “Adamova”. 60 m2 zāle iekštelpās apvienota ar 100 m2 telti ar aizvelkamām sienām. Var rīkot mazākas un lielākas svinības, tai skaitā kāzas un citus pasākumus. Te tiek gaidīti gan tālāki viesi, gan krāslavieši. Īpaši esam padomājuši par bērniem, jo mūsu klientiem bez maksas ir iespēja izmantot gan rotaļu laukumu, gan arī piepūšamo atrakciju.”





Māris lepojas ar īpašu ēdienu piedāvājumu, kas apvieno vietējo garšu (Kļockas Adamovas gaumē) un tradicionālus ēdienus katra gaumei.



Iveta LEIKUMA



Autores foto un atpūtas kompleksa “Adamova” publicitāte