Projekts “Estrādes labiekārtošana” Izvaltā

img


Izvaltas pagasts ir ļoti bagāts ar savām tradīcijām un dažādu kultūras pasākumu organizēšanu, tāpēc ir ļoti svarīgi saglabāt un attīstīt kultūrvidi Izvaltas pagastā.

Biedrība “ESI AR MUMS ” iesniedza projektu “Estrādes labiekārtošana“  Krāslavas novada pašvaldības projektu konkursā “Iedzīvotāji veido savu vidi ”. Projekts tika atbalstīts un piešķirts finansējums tūkstots  euro apmērā.



Projekta rezultātā brīvdabas estrādei tika atjaunoti griezti, nokrāsota estrādes fasāde un izliktas betona flīzes.



Projekta ietvaros iesaistījās pagasta iedzīvotāji, jaunieši no pašdarbības kolektīviem  Jura Iliško vadībā.



Biedrība “ESI AR MUMS ” saka milzīgu paldies Krāslavas novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītājai Inārai Dzalbei un viņas vadītājam kolektīvām par iespēju piedalīties konkursā, gūt finansējumu un realizēt savas ieceres mūsu pagastā.



Darbi sekmīgi veicās, pateicoties Izvaltas pagasta pārvaldes vadītājam Jānim Stivriņam, ar viņa atbalstu tika piegādāti celtniecības materiāli.



Brīvdabas estrādē notiek dažādi kultūras pasākumi Vasaras saulgriežu svinēšana, kā tradīcija jūlija beigās tiek svinēti pagasta svētki, estrādē tiek izvietota rudens ražas izstāde, dažādi bērnu pasākumi kā Lieldienu zaķa piedāvātie konkursi, Ziemassvētkos rūķu izdarības - bērnu iesaistīšana viņu piedāvātajās aktivitātēs. Arī Meteņu svinēšana notiek brīvdabas estrādē ar maskošanās tradīcijā, pankūku ēšanu un vizināšanos no sniega kalna.



Pagasta iedzīvotāji bija pārsteigti, ka šogad atjaunotajā estrādē varēja baudīt “Latvijas Sirdsdziesma” laureātes Aijas Legzdiņas koncertu. 



Arī Izvaltas pagasta pašdarbības kolektīvi kā deju kolektīvi  “Rudņa” , “Šaltupe”, folkloras kolektīvi “Izvoltīši” un “Mozī latgalīši”, vokālie ansambļi “Blāzma ” un “Ozols” , deju grupa “Alise”, arī vieskolektīvi no citiem pagastiem ir gandarīti par to, ka varēs turpmāk sniegt savus koncertus estētiski atjaunotā brīvdabas estrādē.



Projekta īstenošanas rezultātā tika celta izvaltiešu pašapziņa, prieks un lepnums par paveikto darbu, rezultātā visus priecē  estētiski sakopta vide, ieguvēji protams ir visi izvaltieši, viņu radinieki, pašdarbnieki kuri apmeklē kultūras pasākumus  Izvaltā.



Biedrība “ESI AR MUMS ” pateicas visiem un ikvienam par ieguldīto darbu, par sniegto atbalstu  projekta realizēšanā.



 



Biedrības “ESI AR MUMS ” vārdā, Silvija Stivriņa