Septītais Laimes koku parks - Krāslavā

img


20. septembrī Krāslavā tika iestādīts Laimes koku parks - jau septītais Latvijā.

Šis notikums kļuva par orientieri pilsētai, kas vienmēr īpašu uzmanību pievērsusi dabai un tās harmonijas saglabāšanai. Krāslava ar klusajām ieliņām un zaļajiem pagalmiem turpina 2018. gadā aizsākto tradīciju, kad Laimes koku stādīšana kļuva par daļu no valsts mēroga iniciatīvas apzaļumot un saglabāt dabu nākamajām paaudzēm. Kopš tā laika šādi parki ir parādījušies dažādās valsts daļās, un tagad kārta ir pienākusi mūsu pilsētai.



Laimes koku parks Krāslavā ir simbols vienotībai, cieņai pret dabu un rūpēm par nākotni. Vieta tam tika izvēlēta rūpīgi un ar dvēseli. Tas atrodas netālu no nesen atklātā jaunā tilta pār Jāņupīti, kas jau ir kļuvis par nozīmīgu pilsētas infrastruktūras sastāvdaļu. Šis tilts nav tikai ceļš, tas savieno cilvēkus, veido jaunus maršrutus un paver pilsētai jaunas perspektīvas. Tieši šeit katrs no 27 laulātajiem pāriem iestādīja savu laimes koku, lai atstātu atmiņu par savu kopīgo dzīvi.





Parka atklāšanā piedalījās ne tikai pilsētas iedzīvotāji, bet arī īpašie viesi. Lielās talkas organizatore Vita Jaunzeme, kura atzīmēja, ka mūsu novads ir ļoti kopts, un labas gribas vēstnieks Andrejs Pildegovičs, kurš arī atbalstīja šo svarīgo iniciatīvu. Viņi atgādināja, ka ikviens cilvēks var dot savu ieguldījumu kopējā labumā, vai tā būtu koka stādīšana vai piedalīšanās citās akcijās, kas vērstas uz dabas saglabāšanu.



Īpaši aizkustinošs bija brīdis, kad kokus un krūmus stādīja laulātie pāri, sākot no jauniem pāriem, kuri vēl nebija pat nosvinējuši nevienu jubileju, līdz tiem, kuri jau ilgus gadus kopā gājuši pa dzīvi. Pēc atbildīgā darba 10 īpaši laimīgi pāri saņēma dāvanu kuponus Indras “Laimes muzeja” apmeklējumam no tā direktores Ilonas Kangizeres. Darba pabeigšana tika nosvinēta ar glāzi dzirkstošā “Cindra”, kas ražota Krāslavas novadā.





Laimes koku parks Krāslavā noteikti kļūs par nozīmīgu pilsētas dzīves sastāvdaļu. Un ikviens, kurš šeit iestādīja savu koku, pēc gadiem varēs šeit atgriezties un redzēt, kā tas ir audzis, kā kļuvis par daļu no šīs pasaules. Mēs visi esam atbildīgi par dabu, kas mūs ieskauj. Un koku stādīšana ir šīs atbildības simbols, simbols tam, ka katrs no mums var spert soli pretī patiesi svarīgā saglabāšanai.



Jeļena AVSJUKEVIČA



Autores foto