Novada makšķerēšanas sacensības Grāveros

  • Sports
  • 23.02.2024 15:27
  • 155 skatījumi
img


17. februāris jau no paša rīta izrādījās lietains un vējains. Neraugoties uz laikapstākļiem, daudzi ziemas makšķerēšanas entuziasti pulcējās Grāveros, lai salīdzinātu savus lomus Krāslavas novada makšķerēšanas sacensībās “Ziemas kauss 2024”.

Tajā sestdienā pie Grāveru pagasta pārvaldes pilnā sparā ritēja gatavošanās sacensībām, pie reģistrācijas galda nāca un dalībai sacensībās pieteicās ne tikai Krāslavas novada makšķernieki, bet arī viesi no Preiļiem, Aglonas un pat galvaspilsētas. Līdz deviņiem kopējais sacensību dalībnieku skaits pārsniedza simtu. Mūsu novadam iespaidīgs rādītājs, ņemot vērā, ka līdzīgas sacensības notika arī Kalniešos.



Noteiktajā laikā makšķernieki ar sagatavotiem rīkiem kaujas noskaņojumā stāvēja uz Jazinkas ezera ledus, kur klausījās instrukcijas un nodeva apskatei savas kastes, kā arī saņēma tīkliņus lomam.



Tiklīdz sākās sacensības, makšķernieki izklīda pa visu ezeru un, neskatoties uz lietu, meklēja labākās vietas, urba āliņģus un pacietīgi centās noķert kārotās zivis. Vēlāk dalībnieki atzina, ka līdz kādiem pulksten 11 copes praktiski nebija, tikai uz beigām sāka kaut kas ķerties, un tad ne visiem.



Nepacietīgākie ar nulles rezultātiem nonāca krastā agrāk. Jau kūpēja ugunskuri, pavāri Vadims Skorodihins, Jānis Luņs un Ivita Platonova rosījās ap lielajiem katliem, gatavojot aromātisku zivju zupu, sātīgu grūbu putru un pankūkas.



Šāviena skaņa vēstīja par sacensību beigām. Makšķernieki steidzās uz krastu. Vieni steidzās nosvērt lomu, citi - pie katliem ar ēdienu katrai gaumei. Kamēr pagasta pārvaldes vadītāja Aina Buiniča un Ināra Paļenkova apkopoja rezultātus, visi dalībnieki paspēja iestiprināties.



Tātad, labākie starp bērniem un jauniešiem (līdz 18 gadiem) individuālajā konkurencē – bronzu ieguva aglonietis Sandis Grebežs, sudrabu - Ričards Buko no Robežniekiem, bet uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Grāveru pārstāvis Kirils Paļenkovs.





Sacensību jaunākā dalībniece Alīna Bogdanoviča saņēma speciālbalvu - makšķernieka kasti!



Lielāko eksemplāru, kas svēra 285 gramus, šajās sacensībās noķēra Aldis Trimalnieks no Aglonas.



Starp sievietēm individuālajās sacensībās trešajā vietā ar loma rezultātu 0,925 kg ierindojās Svetlana Vēvere. Otrās vietas ieguvēja ar rezultātu tieši viens kilograms bija Kristīne Seikale, labākais rezultāts ar 170 gramu pārsvaru - Irinai Motiļkovai.





Vīriešiem labākos rezultātus uzrādīja Gunārs Svarinskis ar 1,520 kg lomu, otrais rezultāts Ivaram Bogotam (2,045 kg), par labāko kļuva Dzintars Matisāns ar 2,325 kg lomu.



Komandu sacensības. Trīs kilogramu loms ar mazu “astīti” pietika, lai Kombuļu pagasta makšķernieku komanda “Āķis” ieņemtu trešo vietu, sudrabs tika sacensību saimniekiem - grāveriešiem, kuri sacensības aizvadīja ar kopējo lomu svaru 4,825 kg.  Labāko rezultātu uzrādīja Skaistas pagasta piecu vīru komanda “Rateņi” – 6,370 kg.



Jeļena AVSJUKEVIČA



Autores foto