Uzvaras veltu Krāslavas novadam...

  • Sports
  • 03.05.2024 13:59
  • 120 skatījumi
img


Redakcijā viesi vienmēr ir laipni gaidīti. Tā kādu dienu mūsu redakcijā iegriezās Viktors Ļebedevs, lai padalītos ar saviem sasniegumiem. To ar prieku pavēstīsim arī mūsu laikraksta lasītājiem.

Neapšaubāmi, krāslavieši vairākkārt ir dzirdējuši svarcelšanas sporta meistara Viktora Ļebedeva vārdu. Sportiskais Viktors daudzus pārsteidz ar savu vecumu - viņam ir 78 gadi, šķiet, ka pasu nodaļā kāds ir kļūdījies.



Visa Viktora dzīve saistīta ar sportu, nemitīgi jauni sasniegumi. Pat pārciestās smagās slimības viņu neatturēja no sportošanas, tikai radīja nelielas atlabšanai nepieciešamās pauzes, lai turpinātu piedalīties nākamajās sacensībās. Tagad sportista kolekcijā ir aptuveni 112 dažādu nominālu balvas. Viktors 2016. gadā uzstādīja trīs Latvijas rekordus, uzstājoties svara kategorijā līdz 83 kg, pieveicot kopumā 410 kg, un 2019. gadā, svara kategorijā līdz 74 kg viņš uzstādīja četrus Latvijas rekordus. 2018. gadā sacensībās Zviedrijā Viktors uzstādīja kontinenta rekordu svaru spiešanā guļus.



Pēc piecu gadu pārtraukuma sportists atgriezās aktīvajā sportā, Valmierā piedaloties Latvijas senioru čempionātā pauerliftingā. 27. aprīlī svara kategorijā līdz 83 kilogramiem Viktors uzrādīja šādus rezultātus: pietupieni ar stieni - 110 kg, spiešana guļus - 100 kg, stieņa raušana no grīdas - 130 kg. Summā Viktors Ļebedevs ieguva 1. vietu un izcīnīja medaļu. Turklāt kopvērtējumā Viktoram Ļebedevam tika piešķirts kauss un medaļa par otro vietu.



Viktors Ļebedevs, uzvaras iedvesmots, sacīja, ka atgriezies sportā, jo nolēmis gatavoties pasaules sacensībām nākamā gada februārī Francijā. Sportists pateicas Krāslavas novada pašvaldībai par sniegto atbalstu dalībai sacensībās, un savus sasniegumus velta mūsu novadam. Viņš atzīmē, ka liels stimuls ir viņam tuvie cilvēki, kuri par viņu neaizmirst. Īpaši viņš lepojas ar savu mazdēlu, hokejistu, kurš spēlē Vācijas jaunatnes izlasē. Visbeidzot Viktors visus apsveica svētkos un novēlēja priecīgas Lieldienas!



Lai sportisti nes Krāslavas novada vārdu visā pasaulē. Lai viss izdodas!



Jeļena AVSJUKEVIČA



Autores foto