Šķeltova: dzīvesprieks daiļradē

  • Kultūra
  • 28.02.2020 11:44
  • 554 skatījumi
img


Ar kādiem vārdiem uzsāksi ballīti, tā ballīte arī aizritēs. Šķeltovas tautas nams pagājušajā sestdienā aicināja ciemata iedzīvotājus trīs iemeslu dēļ. Pirmkārt, atpūsties, otrkārt, publiski pateikties mākslinieciskās pašdarbības dalībniekiem - par pagājušā gada skatuves darbu, un pārsteigums - tikšanās ar eksotiskiem viesiem. Daudziem ciema iedzīvotājiem tā bija īsta sensācija - redzēt starptautisku delegāciju, ko vadīja... citplanētietis, ne mazāk pārsteidza pavasara sieviešu modes skate balti sārtā krāsā. Šos brīnumus papildināja Skaistas “Harmonijas” priekšnesumi. Bet ilggadējie sadarbības partneri kultūras jomā, dāmas no Maltas “Faziras”, turpina savus radošos meklējumus, ievērojot jaunākās tehnoloģijas. Gaismas instalācija pilnīgā tumsā – tas šeit vēl nebija redzēts. Kultūras pavarda vadītāja, apburošā Astrīda, ar savu smaidu sasildīja zāli un sāka uzrunu ar vārdiem: “Labvakar!

Jau parādās sniegpulkstenītes, zied lazdas, pūpoli, pat kļavu sula sākusi parādīties. Un, pat ja termometra stabiņš noslīdētu līdz mīnus grādiem, ziema jebkurā gadījumā visu jau nokavējusi. Diemžēl, bet varbūt kādam par laimi, taču šogad nebija meteoroloģiskās ziemas. Tikai kalendārā. Taču skumt nav laika, dzīve turpinās! Un šodien mēs esam šeit pulcējušies, lai pateiktos Šķeltovas tautas nama 
mākslinieciskās pašdarbības dalībniekiem. Viņiem un visiem zālē klātesošajiem uzstāsies Ambeļu KN “Romaška”, eksotisko deju grupa “Fazira”, Skaistas deju grupa “Harmonija” un vokālais ansamblis “Kombinācija” no Šķeltovas. Atklāt koncertu es aicinu “Kombināciju”. Mēs sagatavojām divas dziesmas “Karameles” un “Pirmā sniegpārsliņa”. Lai gan nav ziemas un sniega, lai tas izskan vismaz dziesmā.”



Aleksejs GONČAROVS



 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.9 



 




 



 



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv