Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja kolektīvs Starptautisko Muzeju dienu svin vakcinējoties

  • Kultūra
  • 21.05.2021 11:56
  • 579 skatījumi
img

Krāslavas novada pieaugušie iedzīvotāji tika un joprojām tiek aicināti pieteikties vakcinācijai pret Covid-19. Gribētāju vakcinēties 19. maijā bija pietiekami daudz, tāpēc iedzīvotāji tika aicināti vakcinēties jau 18. maijā. Šo dienu, kad visā pasaulē atzīmē Starptautisko Muzeju dienu, savdabīgi nosvinēja arī Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja kolektīvs – saņemot pirmo vakcīnu.

Plašajās Krāslavas kultūras nama telpās 18. maijā vakcinācijas process rit raiti. Cilvēki atnāk, piesakās, saņem kārtas numuru un dodas uzgaidāmajā telpā. Pēc tam rindas kārtībā tiek izsaukti saņemt vakcīnu. Pirms vakcinācijas jāatbild uz jautājumiem par veselības stāvokli, pašsajūtu, iespējamām alerģijām u.c Vakcinētajiem pēc potes 15 minūtes jāuzgaida, tad pa citām izejas durvīm var doties mājup. Sagaidu muzeja kolektīva pārstāvjus.



- Kas rosināja tik savdabīgi nosvinēt profesionālos svētkus?



Komentē Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja direktors Valdemārs Gekišs:



- Kurš varēja iedomāties, ka daļa muzeja darbinieku Starptautisko Muzeju dienu atzīmēs, vakcinējoties pret Covid-19? Sapratām, ka tas ir jādara, jo jau paiet septītais mēnesis, kā muzejā nav bijis neviens apmeklētājs. Mēs esam noguruši bez cilvēkiem. Pa šo laiku esam daudz ko padarījuši – tika veikts zinātniski pētnieciskais darbs, eksponātu tīrīšana, pārlikšana. Viss ir sagatavots apmeklētājiem. Gribas redzēt dzīvus cilvēkus. Ceram, ka pandēmija beigsies un vakcinēšanās paātrinās šo procesu. 



Sazvanījāmies ar Valdemāru nākamajā dienā.



- Kā jūtaties pēc pirmās vakcīnas?



- Saņēmām Pfizer-BioNTech ražoto vakcīnu “Comirnaty”. Jūtos normāli, nedaudz sāp roka vietā, kur tika potēts. Vairāk izjutu slāpes, bija vēlme biežāk padzerties, nedaudz metāliska garša mutē un tas arī viss. Nākamo vakcīnas devu saņemsim 8. jūnijā. Tad tieši pirms Jāņiem iegūsim pilnvērtīgu imunitāti.



- Uz tikšanos muzejā!



 



Iveta LEIKUMA