Par zelta āboliem Konstantinovā

  • Kultūra
  • 29.09.2023 22:32
  • 364 skatījumi
img

Siltā rudens sestdienas dienā Konstantinovā notika sestie Dārza svētki. Ir īstais laiks apkopot sezonas rezultātus un novērtēt ražu. Foajē tradicionāli iekārtota izstāde ar augļu un sakņu dārzu veltēm, ko sagatavojusi Aleksandrovas pamatskolas skolotāja Inese Kuzņecova.

Noteiktajā laikā Konstantinovas Tautas nama zāle bija publikas pilna. Uz skatuves un tās tuvumā rotājās skaistas dekorācijas atbilstošas rudens tematikai. Jāatzīst, ka katru gadu noformējums tiek gatavots ļoti rūpīgi un gaumīgi, izmantojot rudens veltes. Par Tautas nama pārvērtībām atbildību uzņemas Nellija Osipova – viņa palīdz noformēt zāli un viņas fantāzijas lidojums redzams kompozīcijās un apsveikuma pušķos. Bet jaunā māksliniece Anastasija Sisojeva katriem svētkiem zīmē dekorācijas ārpus Tautas nama.



Ar apsveikuma vārdiem klātesošos uzrunāja pagasta kultūras pasākumu organizatore Gelena Radeļicka, pēc tam pagasta vadītāja Solvita Stepiņa un Dagdas Kultūras centra vadītāja Inese Plesņa. Daiļā dzimuma pārstāves runāja par dārza un sakņu dārza veltēm, un to, ka mūsu kultūrai ir raksturīgi strādāt uz zemes, bet rudenī novākt ražu. Daudziem “bezmaksas fitnesa zāle”, kā to nodēvēja Solvita Stepiņa, ir un paliek aktuāla nodarbe.   



Par pasākuma tēmu tika izvēlēts tomāts vai “zelta ābols”, kā to dēvē Itālijā. Gelena nodemonstrēja erudīciju, turklāt pastāstīja arī pārējiem par tomāta lietderīgajām īpašībām. Turpinājumā pašmāju vokālais ansamblis “Vēja zvani” izpildīja vairākas melodiskas dziesmas. Uz skatuves viņus nomainīja “Magnolija” - Konstantinovas Tautas nama līnijdeju kolektīvs, pēc tam senioru deju kolektīvs no Preiļiem.



Īpaši atmiņā palikuši deju kolektīvu no Rundāles un Feimaņiem priekšnesumi. Bija tik aizraujoši, ka kājas pašas laidās dancī. Pat pasākuma vadītājai nācās aizbildināties ar vecumu, citādi viņa “ak, kā laistos dejā!!!” Jaunās un spriganās meitenes no Feimaņu deju ansambļa “Karameles” dejoja vairākas ritmiskas dejas, un skatuves tērpi viņām ir visaugstākā novērtējuma vērti. Vārdu sakot – bija ar ko acis pamielot.



Svētku programmu dažādoja skaistās balss īpašniece, kura nesen nosvinēja jubileju, Karīna Beikule. Viņas izpildījumā skanēja daži iemīļotie Latvijas estrādes hiti.



Noslēgumā uz skatuves kāpa amatierteātris no Preiļiem, kas izrādīja iestudējumu par aktuālu tēmu – iepazīšanos. Skečs pagāja uz urrā, zālē ik pa brīdim varēja dzirdēt smieklus un ovācijas.



Divu stundu pasākums palidoja absolūti nemanot. Es saņēmu milzīgu pozitīvu emociju lādiņu. Paldies pasākuma organizatoriem un dalībniekiem, kuri visiem uzdāvināja svētkus!



 



Jeļena AVSJUKEVIČA