Radošais kvartets demonstrē mākslas garšu

  • Kultūra
  • 19.04.2024 16:50
  • 88 skatījumi
img


Otrdien mākslas mīļotāji pulcējās Krāslavas kultūras namā, jo šeit tika atklāta izstāde “Mākslas garša”.
Kā atzīmēja pasākuma vadītāja Inga Pudnika-Skerškāne, šī izstāde ir īpaša ne tikai ar to, ka tā tiek atklāta Krāslavas pilsētas dzimšanas dienā, bet arī ar to, ka izstāžu zālē skatāmi uzreiz četru mākslinieču - Vēsmas Ušpeles, Ilzes Griezānes, Vijas Stupānes un Agras Ritiņas mākslas darbi. Radošais kvartets tika izveidots tālajā 2006. gadā ar nosaukumu “V.I.V.A.”, kas veidots no gleznotāju vārdu pirmajiem burtiem un latīņu valodā nozīmē “Lai dzīvo!”.

Zīmīgi, ka mākslinieces pārstāv dažādas Latgales vietas – Balvus, Līvānus, Aglonu un Ludzu. Katrai māksliniecei ir savs stils un redzējums, visas kopā - radošā apvienība, kas savas pastāvēšanas laikā ir piedalījusies 38 izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs. Šis ir unikāls piemērs tik ilgstošai radošai apvienībai. Otas meistaru mērķis ir atklāt Latvijas ainavas daudzveidību, atjaunot un popularizēt Latvijas ainavu glezniecības tradīcijas.



Mākslinieces atzina, ka viņām patīk viesoties Krāslavā, te ir skaistas vietas un skati. Palikusi spilgtā atmiņā dalība plenēros, un šī ir jau trešā izstāde mūsu pilsētā! Šī ir arī lieliska iespēja viņām sanākt kopā un labi pavadīt laiku, iepriecinot citus ar saviem darbiem.



Izstāde “Mākslas garša” Krāslavas kultūras namā skatāma līdz 31. maijam. Iesaku!



 



Jeļena AVSJUKEVIČA



Autores foto