Baltā galdauta svētki radošajā kvartālā “Īla”

  • Kultūra
  • 10.05.2024 09:41
  • 172 skatījumi
img


4. maijā aizritēja trešais Krāslavas radošās kopienas iniciētais pasākums - radošais kvartāls "ĪLA", atzīmējot Baltā galdauta svētkus un svinot Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienu, lai sekmētu savstarpēju sapratni un cieņu kopienā.

Šie svētki vēlreiz apliecināja kopienas vienotību un gatavību darboties kopā.



Radošais kvartāls ir skatuve ne tikai novada pieredzējušajiem kolektīviem, bet arī tiem, kuri sper pirmos soļus un vēlas parādīt sevi,  izpausties mūzikā, dzejā, dejā.



 



Pasākumā uz skatuves kāpa jaunie talantīgie mākslinieki – Dārta Pudnika, Aleksandrs Vaivodišs, Sabīne Danovska, Arīna Markova, vokālais ansamblis “Notiņas”, sirsnīgā Upenieku ģimene, kā arī pieredzējušie dziedātāji no grupas “Solversija”, solisti Laura Lene un Viktors Bernāns, ģitāras virtuozs Vadims Grabovskis



 



Ar Sēlijas goda tērpa stāstu dalījās Anita Teiviša.



Koncerta izskaņā uzstājās Krāslavas jaunieši, grupa MisHAP, demonstrējot savas prasmes smagās mūzikas izpildījumā.



“ĪLAS” pasākumā  vienmēr tiek organizētas radošās stacijas, kuras vada aktīvi kopienas locekļi.



 Šoreiz darbnīcās  varēja izgatavot pērlīšu rotas un laimes pogas ar Aiju Trunoviču - Stivriņu, uztaisīt nozīmīti ar savu zīmējumu ar Intu, Gabriellu un Renāru Murāniem un Žanetu Moiseju, apdrukāt auduma maisiņus ar Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas inovāciju un tehnoloģiju centru, uzzīmēt savus tēlus animācijas filmai “Reiz Krāslavā”, izgatavot laimes pogu.



 



Neatkarības atjaunošanas dienā ikviens svētku apmeklētājs varēja ieguldīt savu redzējumu par sava pagalma, ielas, skolas, apkaimes, pilsētas nākotni un uzrakstīt savu novēlējumu Krāslavai ar Zani Ločmeli. Kopienas mazākie locekļi veidoja puķes ar Sarmīti Subatoviču un  plānoja papīra puķu dobi ar Guntu Ahromkinu



Kopā tapa skaists kopdarbs -  Latvijas kontūra, ko izgatavoja RVT Krāslavas komanda. 



Visa pasākuma gaitā pieprasīta bija galda spēļu stacija ar Zemūdens tūrisma klubu POSEIDON Krāslava, kas  piesaistīja visu paaudžu apmeklētājus.



 



Radošais kvartāls piedāvāja Edītes Lukšas un Anatola Kauškaļa fotogrāfiju izstādes. Lielu interesi guva Laimes muzeja tērpu kolekcija un unikālo trauku izstāde.



 



Par gardumiem, ko likt uz baltā svētku galda, rūpējās “Aimasas”, “Terase Egle”, Amorkebabs”, Sergejevu un Podjavu ģimenes.





Pasākumu apskaņoja Krāslavas kultūras nama komanda, vadīja Inga Pudnika-Skerškāne un Eduards Danovskis.



Rūpes par dekorācijām uzņēmās “ĪLAS” komanda Oksanas Matejas vadībā. Ļoti novērtējam lielformāta ziedus, kurus izveidoja mūsu līdzcilvēki Dienas aprūpes centrā “Krāslava”.



Atbalstu sniedza Krāslavas novada pašvaldības organzācijas -  Kultūras un tūrisma pārvalde un tās iestādes , “Labiekārtošana K”, Krāslavas novada mūzikas un mākslas skola, RVT Krāslavas inovāciju un tehnoloģiju centrs, biedrības - “POSEIDON Krāslava”, “Krāslavas māmiņu klubs”, kā arī uzņēmēji - “Kamēlijas Ziedu nams”, Križanovsku, Vilmaņu, Skudru ģimenes, SIA “Ritms R” un SIA “IVIKS”.



Iniciatīvu “ĪLA VIENO KRĀSLAVU” atbalstīja Izglītības iniciatīvu centrs sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā “Darbīgās kopienas” ietvaros.



 



Radošā kvartāla “Īla” komanda pateicas visiem, kas bija kopā, atbalstīja gan ar labiem darbiem, gan ar labiem vārdiem, gan ar gaišām domām.



 



Paldies visiem koncerta un tirdziņa dalībniekiem, un noteikti UZ TIKŠANOS!



 



“ĪLAS” komandas vārdā Gunta Ahromkina



Edītes Lukšas foto