Skaistā svinēja pagasta svētkus

  • Kultūra
  • 12.07.2024 12:21
  • 68 skatījumi
img


Pagasta svētkos laika apstākļi Skaistu lutina, to ar pateicību atzina ne tikai vietējie, bet arī pasākuma viesi. Siltajā vakarā svētki sākās ar izklaidēm bērniem – piepūšamajām atrakcijām, veiklības un prāta spēlēm, kuras skaistiešiem draudzīgi palīdzēja organizēt Ūdrīšu Tautas nama kultūras pasākumu organizatore Sarmīte Subatoviča.

Vēlāk vakarā visi devās uz kalnu, kur vecās skolas ēku vietā, pateicoties aktīvai dalībai pašvaldības projektu konkursos “Iedzīvotāji veido savu vidi” un atbalstītājai Viktorijai Lenei, skaistieši izveidojuši lielisku atpūtas un svinību vietu.



Koncertu atklāja Skaistas Tautas nama kultūras pasākumu organizatore Gunta Ļaksa-Timinska, dodot vārdu pasākuma vadītājai un solistei Evai Vecelei. Evas izpildījumā skanēja Imanta Kalniņa dziesma “Rakstu Rakstus” un dejoja bērnu deju grupa “Taurenīši” kopā ar vadītāju Sanitu Veceli.



Koncertā uzstājās Skaistas Tautas nama sieviešu vokālais ansamblis “Maģija” un meiteņu vokālais ansamblis “Moana”, kurus vada Ilga Akutjonoka,  līnijdeju grupa “Harmonija” Sanitas Veceles vadībā un soliste Laura Tārauda.





Konstantinovas TN pārstāvēja līnijdeju grupa “Magnolija” Sandras Matejas vadībā, Robežnieku TN kultūras pasākumu organizatore Irina Buko skaistiešus iepriecināja ar bērnu deju grupu “Blossom”,  bērnu deju grupu “Meitenes un Māris” un deju grupu “Robežnieku Alise” Allas Zabelovas  vadībā.





Koncertu noslēdza netradicionālās modes šovs “Šallīte un lakatiņš” – tērpu autore Gunta Ļaksa – Timinska. Pasākuma noslēgumā pateicības vārdi visiem pašdarbniekiem no Viktorijas Lenes, pagasta pārvaldes vadītājas Gundegas Grišānes un visiem garda zupa, ko uz ugunskura vārīja Ludmila un Pēteris Škutāni. Zupu par gardu atzina gan vietējie, gan viesi no galvaspilsētas un Dānijas -  Orla un Dora Nilseni. Nilseni atzīmēja, ka Skaistas iedzīvotājus pazīst jau labu laiku un viņus iepriecina to viesmīlība un sakoptā vide.



Iveta LEIKUMA



Autores foto