Ģimenes svētki Krāslavā

  • Kultūra
  • 16.08.2024 15:44
  • 75 skatījumi
img


Sestdien, 10. augustā, Krāslavā, vietā pie lielveikala “Beta”, notika ģimeņu labdarības akcija, ko organizēja starptautiskā organizācija Cerības misija no Nīderlandes un Krāslavas Bībeles biedrība.

Organizatori pacentās sarīkot nelielus svētkus tieši tiem, kuri šo brīvdienu pavada kopā ar ģimeni. Tāpēc rotaļu laukumā bija tādi “magnēti” bērniem kā bezmaksas atrakcijas, kur varēja lēkāt, cik vien bērns vēlas. Bija arī bezmaksas cienasts – “cukurvate”.



Nīderlandes viesi ieradās mūsu pilsētā, lai darītu to, uz ko viņus mudina viņu kristīgā ticība – viņi cenšas dāvāt savu ticību, pārliecību, palīdzēt tiem, kam tas nepieciešams, stāstot par Kristu, sludinot Evaņģēliju.



Kamēr pilsētā norisinājās pasākums, vairāk nekā četrdesmit brīvprātīgie no visas pasaules apmeklēja mūsu novada maznodrošinātās ģimenes un dāvāja tām nelielu humāno palīdzību.



Neskatoties uz mākoņaino laiku, laukumā pie lielveikala pulcējās diezgan daudz cilvēku, pārsvarā ģimenes ar bērniem. Mūsu pilsētā gandrīz visi viens otru pazīst, tāpēc šāds pasākums kļuva par vēl vienu iemeslu satikties ar draugiem un paziņām.



Pasākuma organizatoru vadītājs Hanss pastāstīja, ka ideja par pašu pirmo šādu braucienu radusies aptuveni pirms ceturtdaļgadsimta kāda holandieša ģimenē, kurš tolaik dzīvoja Stokholmā. Bija Ziemassvētki, un šī vīrieša ģimene vakariņoja pie kopīga galda. Ģimenē bija labklājība, apkārt valdīja Ziemassvētku gaisotne, atbilstošs noskaņojums, un tad šī vīrieša bērni teica, ka ir labi, ka mums tas viss ir - bet ir arī tādas ģimenes, kurām tādas labklājības var nebūt. Un, ģimenei radās ideja palīdzēt tiem, kam tas ir nepieciešams, palīdzēt iespēju robežās. Tā sākās pats pirmais brauciens uz Latviju, un tam sekoja citi.



Cilvēki uzzināja par šiem braucieniem, daudzi teica: “Ja brauksiet vēlreiz, mēs brauksim līdzi,” dalībnieku skaits pieauga. Tēva, kura ģimenē radās šī ideja, vairs nav mūsu vidū, tagad šo labdarību turpina viņa bērni, kuri izteica šo ideju - viņi ir izauguši.



 “Mums tagad ir vietējie brīvprātīgie, cilvēki no Latvijas. - saka Hanss, - Personīgi es ļoti mīlu Latviju. Man patīk jūsu valsts. Es mīlu cilvēkus, man patīk šeit būt.



Tagad braucam lielās komandās, piemēram, šajā braucienā piedalījās ap 100 cilvēku, arī bērni. Cilvēki pulcējas no dažādām valstīm, brīvprātīgo tīkls, kas aicina ceļojumos, darbojas 180 valstīs visā pasaulē. Un katrs, kas piedalās, par savu dalību maksā pats, mēs visu finansējam paši, no dalībnieku un draudžu iemaksām.”



 



 



Gļebs BEĻAJEVS



Autora foto