Kulinārijas detektīvs: Kur radušies Cepelīni ?

img


Lietuva. Netālu no Kauņas. Ceļmalas krodziņš. Septembra beigas. Pusdienlaiks.

Tie gulēja uz šķīvja, cieši piespiedušies viens otram. Spīdīgi, kūpoši, vilinoši un aromātiski. Ogļhidrātu - tauku bumba. Visu uztura speciālistu murgs, visu kardiologu dusmas un sašutums. Es paņemu rokās dakšiņu un nazi, nedaudz nogriežu no viena, pieķerot klāt pāris kraukšķīgi sacepta cauraudzīša gabaliņus, iemērcu to vēsā krējumiņā, un ielieku mutē. Sajūsma lēnām, bet pamatīgi piepilda visu manu ķermeni, sākot no matu galiņiem līdz papēžiem ... 



 



Andrejs JAKUBOVSKIS



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.1
Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv