Sievietes + ziedi = svētki!

img


Ziema šogad nu nekādi negrasās atdot savas pozīcijas. Pavasara pirmajos svētkos - Starptautiskajā sieviešu dienā, kad sirdīs jau virmo pavasara vēsmas, laukā snieg un puteņo, bet Ūdrīšu pagasta Tautas namā Augstkalnē ir silti un mājīgi.



Šurp, uz lielo kreppapīra peoniju ziedu veidošanas meistarklasi, atsaucoties aicinājumam, devāmies arī mēs ar kolēģi. Kopā mēs bijām 11 sievietes - Ieva, Jeļena, Ilona, Dace, Gunita, Natālija, Diāna, Jadviga, Sarmīte, Maija un Iveta. Pasākums tika rīkots sadarbībā ar Augstkalnes un Skaistas bibliotēkām, meistarklasi vadīja Skaistas pagasta bibliotēkas vadītāja Gunita Purviņa-Bebriša. Mājīgā, draudzīgā svētku atmosfērā trīs radošas darbošanās stundas paskrēja nemanot. Kur sievietes, tur raitas sarunas. Tā bija arī šoreiz. Rokas darbojas, mutes brīvas sarunām. Dalījāmies atmiņās, pieredzē un smieklīgos atgadījumos. Jadviga, dzimusi mūsu pusē, bet ieprecējusies Bauskā, atbraukusi apciemot māsu. Viņa pastāstīja, ka peonija ir svarīga puķe precību lietās. Tātad, meitenei, kura precību gados, pie gultas jānovieto foto vai glezna ar peonijām, tad arī līgavainis drīz atradīšoties.



Lielie kreppapīra peoniju ziedi visām izdevās burvīgi, katrai ar savu raksturu, krāsu un vēstījumu. Pateicamies viesmīlīgajām saimniecēm un meistarklases vadītājai. Lietderīgi pavadīts laiks un saskarsmes prieks - izdevušies svētki!



Iveta LEIKUMA