0,85 miljoni eiro aiz aizslēgtiem vārtiem

  • Sports
  • 31.08.2018 21:02
  • 409 skatījumi
img

2017. gadā Krāslavā tika atklāts Sporta centrs, kura izveidei Krāslavas novada dome ieguldīja 1 700 600 eiro…” Krāslavas Sporta skolas jaunajās telpās turpmāk trenēsies gan pamatskolas audzēkņi, gan sportisti no visas pilsētas un novada, bet tad, kad abas iestādes izveidos precīzu grafiku, sporta centru varēs apmeklēt arī visi pārējie Krāslavas novada iedzīvotāji” – tā, Latgales Reģionālās televīzijas sižetā tika vēstīts visai Latvijai. Šī gada pavasarī Krāslavas Sporta skolas direktors atteica draudzības spēli volejbolā jauniešiem no cita Latvijas reģiona. Tika minēti dažādi iemesli, kāpēc tas nav iespējams. Kā ir šobrīd?

2018. gada 12. jūlijā Krāslavā svinīgi atklājām jauno stadionu. Visiem bija prieks, rakstījām par to mūsu laikraksta Nr. 38 (20.07.2018) “Cerību projekts”. Es par to vēstīju visas Latvijas Radio 4 klausītājiem pārraidē “Doma laukums”. Priecājāmies, ka 0,85 miljoni izlietoti lietderīgi – visiem iedzīvotājiem būs iespēja izmantot jauno stadionu, uzlabot veselību sportojot labiekārtotā vidē. Krāslavā dzimusī Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radeviča izteica cerību, ka šādi projekti veicinās aizbraukušo Latvijas iedzīvotāju atgriešanos dzimtenē…



Diemžēl stadiona atklāšanas svētki beidzās un vārti tika aizslēgti. Stadionā gar stalto žogu šodien kuplo nezāles…



Krāslavas novada domes informatīvā izdevuma "Krāslavas Vēstis" interneta mājaslapā šī gada jūlijā uz jautājumu: “Kāpēc pēc stadiona atklāšanas tas vēl joprojām ir slēgts un vai būs iespēja stadionu izmantot ne tikai Krāslavas Sporta skolas audzēkņiem? “ Krāslavas novada domes izpilddirektors Jānis Geiba atbildēja: “Stadiona organizatoriskie jautājumi tiks atrisināti tuvākajā laikā. Stadionā ar sportu varēs nodarboties arī pilsētas iedzīvotāji.”



Pagāja jūlijs… Augustā uz iedzīvotāju jautājumiem par stadiona izmantošanu Krāslavas novada domes izpilddirektoram ir tikai viena atbilde: "Lai iekļūtu stadionā, ir jāgriežas Sporta skolā!"



Varbūt pie aizslēgtajiem stadiona vārtiem vismaz varētu izvietot informāciju?



Iveta LEIKUMA