Virmojošas kaislības uz Dridža ezera

  • Sports
  • 24.03.2023 10:38
  • 275 skatījumi

Mūsu uzticamais lasītājs Pēteris Škutāns, tradicionālo zemledus makšķerēšanas sacensību organizators Skaistā, pa telefonu sniedza karstas ziņas. Aizvadītajā sestdienā cīņā par balvām “makšķeres lauza” astoņpadsmit makšķernieki. Brāzmainais vējš un spožā saule – ne tie labvēlīgākie faktori, svarīgi ir kas cits – Latvijas dziļākais ezers Dridzis neatbildēja ar boikotu, kā tas nereti notika pagājušajā ziemā.

Kā es paredzēju, kārtējo uzvaru (jau kuru reizi!) izcīnīja atzītais un talantīgais makšķernieks Pēteris Škutāns. Rekordloma svars – 3.730 kg! Pēc viņa teiktā, veiksmīga bija gan viņa izvēlētā vieta, gan piebarojums. Sēklis piecmetrīgā dziļumā viņam izrādījās veiksmīgs, ar to arī apsveicu savu paziņu! Vecākais un pieredzējušākais makšķernieks Donāts Zukuls piereģistrēja sudraba vietas cienīgu lomu – 2.550 kg, bet trešajā vietā ierindojās Dmitrijs Akutjonoks ar lomu – 1.800 kg. Viņš bija arī vismazākās zivs autors. Tās svars uz elektroniskajiem svariem nesasniedza pat četrus gramus. Junioru vidū izcēlās Rainers Zukuls.



Trofejas zivis šajā dienā streikoja, labākais eksemplārs – 208 gramus smaga rauda, kuru tiesnešiem parādīja Jānis Obolevičs. Vladislavs Skrebelis saņēma apsveikumus par vīķi, ziemā reti sastopamu zivi. Zaudētāju nebija: nekas tā neapvieno cilvēkus kā kopīgs hobijs!



Aleksejs GONČAROVS