Tas ir Krāslavas futbols!

  • Sports
  • 06.04.2023 11:30
  • 422 skatījumi
img

Par futbola popularitātes pieaugumu pilsētā un laukos liecina ne tikai rekordlielais līdzjutēju skaits, bet arī Daugavpils glābēju komandas un pat divu komandu no Rīgas piedalīšanās mūsu novada telpu futbola turnīrā.



Galvaspilsētas viesi acīmredzot cerēja uz vieglu uzvaru provincē, bet šoreiz smagi kļūdījās. Rezultātā komanda Mean Machine samierinājās tikai ar piekto vietu, bet DK Stars – ar sesto. Pēc mūsu pasaulē populārākās spēles līdzjutēju stāstītā, pirmās dienas mačos gāja karsti, bet noslēdzošajās spēlēs svētdienā – kaislības mutuļoja, sasniedzot baltkvēli! Fināla spēlēs pilnībā atkārtojās pagājušā gada spēku samērs, kad par galveno balvu cīnījās stiprākās komandas – FK Krāslava, Daugavpils VUGD un FK Priežmale. Šo rindu autoram palaimējās būt par divu izšķirošo spēļu aculiecinieku. Dramatisma pilna kļuva junioru komandas “Varavīksne” cīņa par mazo kausu un bronzas medaļām. Lai kā skolēni centās “lauzt” rezultātu, labākā lauku komanda noslēdza divu dienu turnīru ar graujošu rezultātu 8:0! Nelīdzēja arī visazartiskākā daudzo pilsētas līdzjutēju palīdzība. Bravo, Priežmale! Fināla tikšanās – maksimāla spriedze gan spēlētajiem, gan faniem. Neviens negribēja zaudēt, tāpēc pirmajā puslaikā gan zāles saimnieki, gan viesi lika likmes uz aizsardzību. Pēdējā minūtē, skanot skaļām līdzjutēju gavilēm, glābējiem izdevās atklāt spēles rezultātu. Kā saka, ne ilgi skanēja mūzika: otrā puslaika otrajā minūtē viesi kļūdījās. Tam sekoja soda metiens un, mūsu līdzjutēju gavilēm skanot, uz elektroniskā tablo bija rezultāts 1:1. Turpinājumā spēlētāju cīņas spars bija tik spēcīgs, ka ne vārdos izteikt. Divos papildlaikos neizdevās noteikt stiprākos, bet soda metienos mūsu komanda jau trešo reizi pēc kārtas izcīnīja kausu un augstākā kaluma medaļas. Daugavpils glābēji sudraba apbalvojumu saņēma bez gavilēm, ak, šī Krāslava…



Par labāko turnīra spēlētāju tika atzīts mūsu spēlējošais treneris Vadims Atamaņukovs. Viņš ir fotogrāfijā kopā ar dēlu Emīlu, komandas FK Krāslava visjaunāko spēlētāju. Arī labākais vārtsargs ir mūsējais – Vladislavs Skupskis! Rezultatīvākais spēlētājs – Sergejs Lazdovskis no VUGD komandas, bet viņas komandas biedrs Maksims Siņicins kļuva par labāko aizsargu.



Pēc līdzjutēja lūguma izsaku lielu pateicību par precīzu tiesāšanu mūsu tiesnešu trio – Jānim Vorošilovam, Edvardam Blaževičam un Artūram Stepiņam.



Uz tikšanos stadionā!



Aleksejs GONČAROVS