Cienījamie Ezerzemes lasītāji!

img


Nākamajā abonēšanas gadā mūsu laikraksta lappusēs jūs gaida daudz jauna un interesanta

Pasaules ziņas



Mēs rakstām un rakstīsim par to, ko nav iespējams ignorēt – un rakstīsim par to, parādot saikni starp pasaulē notiekošo un mūsu novada dzīvi.



Mūsdienu pasaulē attālums ir nosacīts jēdziens. Daudz kas notiek, šķietami tālu, tomēr mūs tas ietekmē. Mūsu mērķis ir parādīt šo saikni, orientēties un attīstīt savu pozīciju.



 



Notikumi



Mēs paplašinām sadarbību ar visām valsts iestādēm – saņemam jaunākās ziņas un atskaites. Jau šajā numurā incidentu atspoguļojums aizņem veselas divas lappuses.



Šomēnes esam nodibinājuši tiešu kontaktu gan ar Valsts policiju, gan ar robežsargiem, gan ar ugunsdzēsējiem-glābējiem, gan ar muitu, gan ar Pilsonības un migrācijas departamentu - tagad mums ir iespēja saņemt skaidrojumus un komentārus tieši mūsu novada iedzīvotājiem.



Ja jums ir jaunumi vai ziņojums par incidentu - ziņojiet par to jebkurā laikā.



 



Politika



2024.gadā notiks Eiropas Savienības likumdevējas institūcijas Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Par to būs īpaši veidotas publikācijas, lai skaidrotu partiju un kandidātu pozīcijas - orientētu mūsu novada vēlētājus. Protams, būs arī propagandas materiāli no pašām partijām - šādus materiālus partijas apmaksā un apzīmē ar attiecīgu uzrakstu.



Būs arī mūsu materiāli par vietējo politiku, par to, ko izdevies paveikt novada domē ievēlētajiem deputātiem, par viņu solījumiem. Un arī par tiem, kuri jau domā par nākamajām pašvaldību vēlēšanām – un vēlas nodibināt tiešu kontaktu ar vēlētājiem.



Ar deputātiem un izpildvaras institūcijām varat sazināties ar mūsu laikraksta starpniecību – mēs rūpīgi izskatām visas sūdzības, apzināmies to būtību un cenšamies apgaismot situāciju no visu iesaistīto pušu viedokļa.



 



Darba devēji un darbinieki, pašnodarbinātie speciālisti



Mēs rakstām un turpināsim rakstīt par darba devējiem mūsu novadā, par darba apstākļiem, vakancēm un algu līmeni. Un arī par tiem, kas savu darbu organizē patstāvīgi - daudzas noderīgas lietas mūsu novadā dara tieši viņi, sākot no manikīra meistara līdz santehniķim un juristam.



 



Izglītība



Katrā mūsu laikraksta numurā jau ir materiāli par izglītības sistēmu novadā, par skolu un pirmsskolas iestāžu darbu. Šī tēma paliks viena no svarīgākajām.



Valodu apguve, programmas saturs, skolēna, skolotāja, vecāku tiesības, piemēri un konkrētu problēmu risināšanas veidi – tas viss paliks mūsu reportāžu un interviju uzmanības centrā.



 



Mežs mums apkārt



Krāslavas novadā, pat jebkurā pilsētā pietiek pusstundu nostaigāt jebkurā virzienā, lai atrastos īstā mežā. Un mēs rakstām un rakstīsim par meža dzīvi, par novada dabu.



Piemēram, šajā numurā ir par zalkšiem, kuru šogad ir īpaši daudz. Un nākamajā – par vilkiem, kuriem šogad izdevies kļūt par daudzu satraucošu ziņu varoņiem.



 



Lauksaimniecība



Lauksaimniecība plašā nozīmē, no lielsaimniecībām līdz palīgsaimniecībai - tās ir arī mūsu laikraksta pastāvīgas tēmas. Rakstīsim par ražu un produktu cenām, intervēsim lauksaimniekus, atspoguļosim pozitīvo piemēru.



 



Ko mēs darām labi un kas varētu būt vēl labāk



Mēs mīlam labas ziņas. Un mēs zinām, kā padarīt tās vēl labākas ar precīzu un interesantu stāstu. Ceram arī, ka lasītāji ieteiks, ko varētu darīt novadā, lai šādu labo ziņu būtu vairāk.



 



Kultūra



Plānojam būtiski paplašināt publikāciju apjomu par kultūras tēmu. Un būsim pateicīgi lasītājiem par padomiem: ja izlasījāt labu grāmatu, noskatījāties labu filmu, bijāt uz labu izrādi vai koncertu - dalieties tajā ar citiem, rakstiet par saviem iespaidiem.



 



Baumas



Jā, arī baumas  var būt arī mūsu laikraksta tēma, jo baumas parasti rodas tur, kur nav pietiekami daudz ticamas informācijas. Tāpēc droši rakstiet vai zvaniet mums, ja dzirdat kaut ko tādu, kas jūs satrauc vai vienkārši interesē. Pat visneticamākais.



Piemēram, klīst baumas, ka zalkši krustojas ar odzēm un tādējādi dzimst čūskas, kas izskatās pēc zalkšiem, bet kurām ir odzes zobi un inde - šajā numurā cienījams čūsku eksperts skaidro, kāpēc no tā nevajadzētu baidīties.



 



Mēs būtiski paplašinām mūsu saziņas kanālus ar lasītājiem



Drīzumā “atdzīvināsim” savu Facebook lapu – šeit publicēsim jaunākās ziņas un materiālu anonsus. Ziņas par galvenajiem materiāliem jau cenšamies ievietot novada iedzīvotāju FB grupās.



Mums drīkst un mums vajag ziņot svarīgas lietas un uzdot jautājumus. Ar parasto pastu, pa e-pastu, pa tālruni, sūtot SMS - tas viss norādīts katrā laikraksta numurā, pēdējā lapā. Tikai ļoti svarīgi, lai katrs pieprasījums būtu pēc iespējas precīzāks un skaidrāks – tad uz to atbildēt būs vieglāk un ātrāk.



 



Jūs varat kļūt par mūsu autoru



Mēs ar prieku izskatīsim jūsu sūtītos materiālus – ja tie nav jārediģē un var interesēt lasītājus, tos publicēsim un samaksāsim honorāru. Vai arī izstrādāsim tēmu kopā.



 



Gļebs BEĻAJEVS,



Krāslavas novada laikraksta “Ezerzeme” galvenais redaktors



Tālrunis: 20117302



e-pasts: slovo@runbox.com

Citi raksti