Atbalstīsim savus tirgotājus!

img

Krāslavas pilsētas svētku dienā, 21. jūlijā, devos uz amatnieku un mājražotāju tirdziņu Ostas ielā.

Salīdzinot ar pārdevēju un pircēju daudzumu mazajā Tirgus ielā, Krāslavas pilsētas svētku ietvaros izsludinātais tirdziņš Ostas ielā ir pārskatāms un kluss.



Pirmie laukumā ir pamanāmi biohumusa – organiskā mēslojuma tirgotāji no Mālpils. Ar košu ziedu vainadziņu rotājusies pārdevēja piesaista garāmgājējus jau ar izskatu vien. Seju rotā smaids, garie mati pland vējā, rokās - piedāvātais produkts. Iepazīstamies. Jauko pārdevēju sauc Taīda Ausma. Viņa stāsta:”Pie mums Mālpilī ir liela un skaista slieku audzētava. Tur mēs ražojam organisko mēslojumu gan šķidrā veidā, kas paredzēts laistīšanai, gan arī sausajā veidā – augsnes uzlabošanai. Var braukt pie mums ekskursijā un pieredzes apmaiņā. Var vērot ražošanas procesu, iepakot kādu maisiņu un, protams, iegādāties mēslojumu.”



Tepat ir arī jauns, dzīves- priecīgs cilvēks. Izrādās - “Eko Era” valdes priekšsēdētājs Larsens Pulturs. Arodu pārņēmis



no vecākiem. Par savu produktu viņš stāsta: ““GROWO” mēslošanas līdzekļu ražošanā tiek izmantotas tikai Latvijas bioloģisko saimniecību izejvielas. Tie radīti, lai varētu iekopt skaistus dārzus, izaudzēt krāšņus ziedus, ekoloģiski tīrus un veselīgus dārzeņus un augļus.”



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 58 (01.08.2017.)