Poļu regate jeb neparastās brīvdienas

img

“Karstākā” vasaras ziņa no Krāslavas grāfu Plāteru poļu pamatskolas. Pavisam nesen septiņi krāslavieši atgriezās no divu nedēļu brauciena uz Poliju, kur saņēma burātāju sertifikātus, un ne tikai…

Divi mūsu poļu skolas absolventi, tagad ģimnāzijas divpadsmitās klases skolēni Maksimiliāns Beinarovičs un Maksims Dobriņins, komandas “Lotwa” sastāvā piedalījās starptautiskajā regatē Gižicko pilsētā, kur ieguva bronzas medaļas. Tā tik ir debija!

Taču par visu pēc kārtas. Stāsta skolas direktore Česlava Kozlovska, kura uzaicināja “Ezerzemes” žurnālistu uz tikšanos ar pirmajiem sertificētajiem sportistiem: “Latvijas Poļu savienības priekšsēdētājs Rišards Stankevičs – pazīstama personība, viņš ir biežs viesis Krāslavā dažādos latviešu-poļu pasākumos, kuri notiek gan skolā, gan mūsu Romas katoļu baznīcā. Taču reti kurš zina, ka pans Rišards ir arī pieredzējis burātājs, četrkārtējs starptautisko regašu laureāts, kurš uzstājas DZ klasē ar Latvijas karogu. Tā arī radās ideja izveidot poļu skolā burātāju kursus viena gada garumā, kurus ar lielu interesi apmeklēja gan audzēkņi, gan mūsu poļu skolas absolventi, gan pieaugušie. Pēc četrpadsmit dienu ilgā apmācības kursa un prakses Gižicko apkaimes ezeros burātāju sertifikātus saņēma septiņi krāslavieši – audzēkņi Amanda Bidzāne, Santa Leitāne, Larisa un Vjačeslavs Plutjakovi, ģimnāzisti Maksimiliāns Beinarovičs, Maksims Dobriņins, kā arī skolas darbiniece Elvīra Beinaroviča. Līdzīgi kursi turpināsies arī jaunajā mācību gadā, kas neapšaubāmi nodrošinās mūsu mācību iestādei konkurētspēju. Jauna sporta-tūrisma perspektīva jau izraisa interesi gan skolēnos, gan pieaugušajos.”



Aleksejs Gončarovs



 



 



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 64 (22.08.2017.)