Laimīgs gadījums? Nē, likumsakarība!

Atzīšos – vienmēr gaidu un ar prieku pieņemu uzaicinājumus uz interesantiem pasākumiem un reģionālas nozīmes notikumiem Krāslavas Valsts ģimnāzijā. Mācību iestādes tituls uzliek pienākumus…

Visbiežāk telefona zvani ir no direktora Jāņa Tukāna, vietnieces Ilgas Stikutes, vēstures glabātājas Janīnas Gekišas, Bet pēdējo reizi ar neparastu tēmu ieintriģēja klases audzinātāja Liene Andžāne: “Atnāciet, nenožēlosiet!” Kas par to būtu šaubījies?! Aizrautīgā matemātikas skolotāja ne vienu vien reizi palīdzēja radīt skicējumus un esejas par  ievērojamiem vecāko klašu audzēkņiem. Pie kuriem, bez šaubām, pieder arī divpadsmitās klases skolniece Sintija Skerškāne – vairāk nekā spilgta personība. Simtprocentīga publicitāte!



Tik interesanti ir vērot pirmklasniekus, kuri acu priekšā izaug par efektīviem vecāko klašu skolēniem. Daba un vecāki neko “neatņēma” Sintijai: ārēji pievilcīga, plastiska, dinamiska, muzikāla, aktīva un pats galvenais – mērķtiecīga. Tas ir gadījums, kad meita turpina ģimenes tradīciju – uzticību tautas dejai. Iedzimtība – lieliska lieta. Mamma Inga – talantīga kultūras un vizuālās mākslas pasniedzēja, tētis Aivars – šoferis-tālbraucējs un strādīguma piemērs. Pašlaik labi pelnīt – tas tik ir uzdevums! Uz skatuves dejojošie vecāki izaudzināja divus lieliskus bērnus, par to viņiem gods un slava.



Aleksejs Gončarovs



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 77 (06.10.2017.)