Mīlestības stāsts jeb Āfrikas izvēle

img

Dzīve ir viena, un, lai sasniegtu mērķi, vispirms ir jāiet. Laiks visu noliek savās vietās: laimīgajam – prieks par sasniegto, neveiksminiekam – sakāves rūgtums. Patiesi priecājos par tiem, kuriem smaida veiksme, un katru reizi pateicos liktenim par tikšanās iespēju ar neparastiem cilvēkiem – drosmīgiem, aizrautīgiem. Tādiem, kuriem ceļu izgaismo mīlestība.
Reiz rakstīju par novadnieku, kurš ceļoja uz Madagaskaru. Šoreiz laikraksta draugi pačukstēja, ka Krāslavā no Āfrikas svelmes atpūšas mūsu uzņēmēju Valentīnas un Aleksandra Pugajevu meita – Oksana Deporta. Kā uzminēja apķērīgie lasītāji, francūža sieva. Taču par visu pēc kārtas…

Mācību laikā Varavīksnes vidusskolā Oksana pārsteidza klasesbiedrus un skolotājus ar savu mērķtiecību un uzcītību. Nekautrēdamās arī pati saka, ka mācījās ļoti labi. Paralēli absolvēja mākslas skolu, kas palīdzēja profesijas izvēlē. Aizrāvās ar dejām – tautiskajām un sporta, vēl ar dažādiem sporta veidiem – volejbolu, basketbolu un vieglatlētiku. Mīļākie priekšmeti – tikai nebrīnieties, lasītāji, – bija matemātika un fizika. Interese par eksaktajām zinībām arī palīdzēja Oksanai profesijas izvēlē. Vēl pirms izlaiduma eksāmeniem 12. klases skolniece iestājās Dandi Universitātē Skotijā, pārsteigdama apkārtējos. Šeit Eiropas Savienības pilsoņiem tika piedāvātas bezmaksas studijas. Spilgts jaunības maksimālisma piemērs. Arhitektūras fakultāte – prestiži un interesanti!



Aleksejs Gončarovs



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 44 (31.08..2018.)