Latgales daba atsvēra vēlmi dzīvot galvaspilsētā

img

Tūrisma sezona rit pilnā sparā, neskatoties uz atlikušajiem ierobežojumiem, tūristu ir acīmredzami vairāk. Karstās dienas daudziem lika pārskatīt savu ierasto dzīves ritmu un doties pie ūdenskrātuvēm, lai kaut nedaudz atveldzētos. Atpūtnieku straumes steidzas arī uz Latgali, kur ir iespēja organizēt savu grafiku atbilstoši katra vēlmēm. Šodien aicinu “Ezerzemes” lasītājus iepazīties ar Lieni Fussu, atpūtas sētas “Lībieši”, kas atrodas Skaistas pagasta Luņos, saimnieci.

Visu dienu sutināja ne pa jokam, un, kad es devos ceļā uz “Lībiešiem“, debesis sāka apmākties. Enerģiskā Liene sagaidīja mani uz savas mājas sliekšņa, kas atrodas tieši blakus kempingam.



Pēc atpūtas vietas apskates sākām sarunu. Liene pastāstīja, ka kempings sācis darboties pirms pieciem gadiem. Pēc saimnieces teiktā, viss izvērties diezgan negaidīti. Viņas tēvocis Pēteris Moisejs, kurš bija pazīstams kalējs un arī koka apstrādes meistars, nomira. Kad viņi kļuva par īpašuma saimniekiem, sākumā gribēja mantojumu pārdot, bet vīrs Mihails uzstāja, ka īpašums jāsaglabā. Nācās pamest labus darbus, piecus jau neatkarīgus bērnus un tikpat mazbērnus Rīgā, un doties izmēģināt veiksmi zilo ezeru zemē.



[...]



Jeļena AVSJUKEVIČA



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.28
Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv