Aigara veiksmes un rūpju gads

img

Augusta nogale un septembra sākums ir kā viens ritenis zemnieku, tieši graudu audzētāju dzīvē, periods, kam īsti nav ne sākuma, ne beigu. Šoreiz pārdomās par graudaudzētāja gaitām dalījās mums jau pazīstamais, darbīgais un enerģiskais zemnieku saimniecības “Apskalnes” saimnieks Aigars Trušelis. Saruna gan izdevās diezgan īsa, jo kā visus graudu audzētājus, arī Aigaru stipri, jo stipri nomāc šā gada laika apstākļu sagādātās kaprīzes. Tagad, kad pilnā sparā rit ziemas rapša sēja un graudaugu (vasarāju) raža vēl līgojas uz lauka, dārga katra minūte.



 [..]



Šobrīd nevaldāms prieks dzirkstī Aigara dvēselē, jo pavisam nesen, nedēļu atpakaļ tika iegādāts jauns, jaudīgs traktors “Claas-Axion 830”. Tā ir liela cerība un iespējas jauniem darba sasniegumiem. Traktoru “Apskalnēm” pārdeva un piegādāja SIA “Baltic agro Machinery”, kas Latgalē nodarbojas ar traktoru tirdzniecību. Un vēl kas interesanti, tas bija tieši 100 traktors, ko SIA “Baltic agro Machinery” ir notirgojusi. Tie bija īsti svētki gan Aigaram, gan tirdzniecības organizācijai.



Šis traktors ir liels atradums un cerība saimniecības darbu norisei. Kā Aigars saka, tagad var sakārtot un organizēt darbus “pa plauktiņiem”. Šobrīd, kad ir milzīga saspringtība darbos, ir noorganizētas divas darba grupas. Viena vēl joprojām aizņemta ražas novākšanā, bet otra - apstrādā augsni un sēj ziemas rapsi. Sējas darbus veic pats Aigars. Bet ražas novākšanu veic kombainieris un traktorists. Līdz šim saimniecībā bija tikai divi traktori, tāpēc bieži gadījās haotiskas situācijas, kas bremzēja darbu gaitu. Un visbeidzot, uz šīs saimniekam priecīgās nots, gribas novēlēt veiksmīgu graudaugu audzētāja gada riteni un lai labi rūc un ripo cerību pilnais jaunais traktors “Claas-Axion 830” un, protams, pārējā tehnika!



Janīna UNGURE



Visu rakstu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.34



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv