Pasaules rekordu iekarošana

img


Krāslava, maza pilsētiņa uz planētas kartes, vairākkārt pasaulei vēstījusi par sporta zvaigznēm vieglatlētikā. Juris Silovs, Valentīna Gotovska, Ineta Radeviča, Dmitrijs Silovs... Pēdējos gados svarcelšanas čempionātu hronikā sāka mirdzēt mūsu ģimnāzista Aivja Plociņa vārds.

Tēvi un dēli



Tieši pirms pāris gadiem piedzīvoju profesionālu laimi “Ezerzemes” lappusēs ziņot par jaunā krāslavieša Eiropas rekordu, bet nesen jauna sensācija - Aivis Plociņš - pasaules sasnieguma autors! Lielisks iemesls, lai tiktos redakcijā. Veselā miesā vesels gars, un, ja ģimenē tiek piekopts sportisks dzīvesveids, tad tas ir ne tikai pareizais ceļš uz fizisko pilnību, bet arī svarīgākais rakstura veidošanās faktors. Par mūsdienu jaunatni ir dažādi spriedumi, tāpēc jo svarīgāki ir mērķtiecības piemēri, kad sapnis par virsotņu iekarošanu pat planētas mērogā kļūst par realitāti. Tikai vieglu uzvaru nemēdz būt...



Tēvi un dēli... Kad Aivis ar tēvu iet pa pilsētu, nevaru acis atraut. Abi platiem pleciem, stalti, dzīvespriecīgi, par tādiem saka - spēkavīri. Plociņi - Krāslavas iedzīvotāji trešajā paaudzē! Vienkārša ģimene, tagad kļuvusi slavena, dzīvo savā mājā Vienības ielā 66. Ilmārs, ģimenes galva, diplomēts speciālists ar augstāko izglītību - menedžeris Rēzeknes gaļas kombinātā. Darba ceļojošais raksturs nebūt nav apgrūtinošs, pat patīk. Viņa dzīvesbiedre Svetlana ir ne tikai operāciju māsa Krāslavas slimnīcā, bet arī Zemessardzes Daugavpils bataljona medmāsa. Vecākais dēls Rihards ir Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadets, starp citu, diploma "Labākais kadets" īpašnieks, Aivis mācās ģimnāzijas divpadsmitajā klasē.



[...]



Aleksejs GONČAROVS




 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.45
 



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv