Atvadas no vasaras “Mežābeļu” dravā

img


Šajās dienās Latgales biškopji apkopo aizvadītās vasaras rezultātus - novērtē šosezon saražotā medus sortimentu, daudzumu un kvalitāti. Daudzi rīko atsevišķus svētkus – vasaru pavada draugu kompānijā, aicinot izvērtēt cilvēku un kukaiņu kopdarba rezultātu.

Šāds pasākums notika arī Arvīda un Annas Krumpānu dravā - radu un draugu pulciņš nogaršoja medu, kā arī zivju zupu no tikko noķertām zivīm un citus kārumus.



Anna stāsta, ka šogad medus daudzums viņu dravā saglabājies tādā pašā līmenī kā pērn. Taču sortiments kļuvis nedaudz plašāks – viesi varēja novērtēt sešas dažādas šķirnes.



Zīmīgi, ka uz gandrīz visu pārtikas produktu stabila cenu pieauguma fona “Mežābeļu” medus cenas saglabājās nemainīgas. Varbūt tāpēc, ka galvenie dravas produkta pircēji ir cilvēki, kas biteniekus pazīst jau sen un gadu no gada brauc pēc medus pie Krumpāniem.



Gadā dravas pienesums ir no 500 līdz 1000 kg medus, lai gan tas sācies kā hobijs – Anna stāsta, ka sākotnēji tieši darbā ar bitēm guvusi atpūtu no atbildīgā un grūtā dzemdību speciālista un ginekologa darba. Par to plānojam atsevišķu rakstu - garu interviju, kurā Anna stāstīs ne tikai par bitēm, bet arī par savu ceļu medicīnā.



Gļebs BEĻAJEVS