Krimināls, notikumi

Laika periodā no 27.03.2019 līdz 03.04.2019. Krāslavas iecirknī tika reģistrēti 59 notikumi, būtiskākais:

1. aprīlī sporta nodarbību laikā Krāslavas Varavīksnes vidusskolā skolniekam pazuda mobilais telefons XIAOMI REDME 6.



2. aprīlī tika uzsākts kriminālprocess par to, ka Kalniešu pagasta Trestiškos, no nedzīvojamās mājas un pieguļošās teritorijas tika nozagtas dažādas sadzīviskās mantas: tējkanna “Fiesta”, kafijas aparāts “Philips”, ūdens sūknis “Ručejok”, alumīnija trauki un vanna. Notiek vainīgo personu noskaidrošana.



Bez tam, Andrupenes, Izvaltas un Ūdrīšu pagastos tika reģistrēti kūlas degšanas gadījumi.



Daugavpilī likvidē nelikumīgu degvielas uzpildes vietu



VP LRP savā rīcībā bija ieguvusi informāciju par personu, kura, iespējams, savā īpašumā nelikumīgi glabā un realizē naftas produktus ievērojamā apmērā, bez to likumīgu izcelsmi apliecinošiem dokumentiem. Minētās informācijas pārbaudei VP Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki pagājušās nedēļas beigās devās noradītajā adresē. Ierodoties kādā privātmājā, kas atrodas Daugavpils pilsētas teritorijā, policisti konstatējuši, ka nekustamajā īpašumā realizācijas nolūkiem tiek glabāti šķidrumi ar dīzeļdegvielai un benzīnam raksturīgu smaku, ka arī aprīkojums transportlīdzekļu uzpildei. Kopumā apskates laikā tika konfiscēti apmēram 2200 litri šķidruma, kas visdrīzāk ir dīzeļdegviela, 1800 litri benzīnam līdzīga šķidruma, ka arī divi sūkņi transportlīdzekļu uzpildei. Turpat notikuma vietā aizturēts arī iespējamais vainīgais – 1971.gadā dzimis vīrietis.



Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu precīzu konfiscēto šķidrumu daudzumu un sastāvu –  nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt aizturētajam vīrietim par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.



Atgādinām, ka saskaņā ar KL 220.panta 1.daļu, par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, —soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.



Ksenija Belova