Ziemassvētku noskaņas Dagdā

  • Kultūra
  • 13.12.2016 14:42
  • 581 skatījumi
img

Gatavojoties svētkiem, katrs no mums cenšas atrasts kādu oriģinālu dāvanu saviem mīļajiem. Mūsdienās nevienu nepārsteigsi ar Ķīnā ražotajām precēm, tāpēc pieaug vietējo meistaru popularitāte.

Kas gan var būt labāks par autordarbu, kas sasildīts ar talantīgo meistaru dvēseles siltumu?! To apliecina arī izstāde - gadatirgus, kas jau ceturto gadu norisinājās kultūras nama telpās, aicinot visus radošos cilvēkus. Izstāžu zālē ekspozīciju “100 lietas Latgales līgavas pūralādē” nomainīja neskaitāmi dažāda veida rokdarbu darinājumi, ko veidojušas pilsētas un novada rokdarbnieces.



Viskošākais stends - invalīdu biedrības “Nema” meistaru darinātās fantastiskās eglītes. Svariņi piedāvāja pašdarinātas lelles. Es ilgi nespēju noticēt, ka pasaku personāži ir sieviešu darināti. Autore Olga Ruža atzinās, ka šajā ekskluzīvajā žanrā strādā aptuveni piecus gadus. Mācījās neklātienē - internetā, daudz eksperimentēja. Par materiālu izmanto dabīgu audumu un neilonu, kā arī dažādu krāsu diegus. Darba instrumenti - adatas un šķēres. Katrai lellei ir savs raksturs, labāku dāvanu bērniem pat neizdomāsi, un novadnieki jau sen ir novērtējuši Olgas talantu. Bet gadatirgū Dagdā Olga piedalās pirmo reizi



Aleksejs GONČAROVS



​Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme""(13.12.2016.)