Zināšanu nodošana citiem

  • Kultūra
  • 10.03.2017 10:55
  • 90 skatījumi
img

Apmeklējot fotoizstādes, aplūkojot fotogrāfu radītos darbus, mēs apjūsmojam attēlā redzamo - emocionāli apgarotos cilvēkus, dabas skaistumu un noslēpumainību, notikumu nozīmīgumu. Taču aiz tā visa slēpjas kāda autora ieguldītais darbs - pamanītais kadrs un prasme to iemūžināt tā, lai citiem aizrautos elpa. Fotogrāfa uzdevums ir tvert mirkli, taču lai tas izdotos maksimāli labi, ir nemitīgi sevi jāpilnveido.

Aleksejs Gončarovs “Ezerzemes” lasītājiem nav svešs, vēl vairāk - daļai no jums tieši viņš ir “Ezerzemes” simbols un tēls. Šogad apritēs 44 gadi kopš Aleksejs ar fotokameru rokās veic žurnālista pienākumus, sarūpējot avīzei fotomirkļus par visdažādākajiem notikumiem, pasākumiem un cilvēkiem.



Nav iespējams pateikt, cik tūkstoši fotogrāfiju ir viņa arhīvā, laikrakstā publicētais materiāls ir tikai neliela daļa no tā. Vislabākās Alekseja Gončarova fotogrāfijas nonāk fotoizstādēs. Tādas jau bijušas četras. Pirmajās bija skatāmas melnbaltās fotogrāfijas, kas šobrīd piedzīvo renesansi, bet tagad, attīstoties tehniskajām iespējām, Aleksejs dod priekšroku krāsainajām izstāžu fotogrāfijām.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 20 (10.03.2017.)