Paldies par prieku!

  • Kultūra
  • 23.05.2017 11:24
  • 92 skatījumi
img

Mums katram ir savs priekšstats par to, kas ir skaistākais, nozīmīgākais, labākais, pareizākais katra dzīvē. Ir svarīgi notvert to mirkli, ka tas, ko dari, ir tavs un tuvs tavai dvēselei.
Milzīga darba mīlestība, enerģija, daiļuma izjūta, sirsnība, smaidi, kas staroja no dejotājiem koncertā, kas veltīts TDA “Dagda” 40 gadu jubilejai.

Kam pirmajam teikt paldies par gaišo prieka un estētiskā baudījuma brīžiem?



Koncertu lieliski papildināja uzlūgtie deju kolektīvi no Baltinavas, Aglonas, Rušonas, d.k. “Ondrupīši” un d.k. “Eži”. Katrs no viņiem gleznoja un greznojās ar sava novada tautu tērpiem ar savām varavīksnes krāsām, ar daudzveidīgo repertuāru. Katrs vadītājs vēsturi veido ar savu rokrakstu. Dejotājiem vienmēr ir iespēja izlocīt kājas jaunos, neparastos deju soļos un rakstos. Vērtētājs ir un paliek skatītājs. Kā ar neredzamu spēku dejotāji prata noturēt skatītājus savā varā. Ar aplausiem tika pavadīta ikkatra deja. Brīnišķīgi!



Draudzīgus aplausus izpelnījās TDA sniegums dejās “Lielais rits” (hor. A. Daniļevičs), Kungi mani karā sūta (J. Ērglis), Rīga dimd (J. Purviņa hor.).



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 39 (23.05.2017.)