Īsts balzams dvēselei!

  • Kultūra
  • 02.06.2017 14:00
  • 94 skatījumi
img

Noziedēja dārzi, pienenes kā dzeltens paklājs nosedza pļavas, ar saulainu spožumu priecē rapšu lauki… vasara mūsu pusē šogad sākusies ar ceriņu ziedēšanu, bet Asūnē – ar festivālu “Dejotprieks”.

 



Ritmisko deju pielūdzēju pirmajos svētkos kautri pulcējās seši kolektīvi. Pēc gada ciemata estrāde uzņēma jau astoņus ansambļus, bet šogad Asūnē negaidīti uzstādīts rekords – piecpadsmit dejotāju komandas!



Atklājot festivālu, novada vadītāja Sandra Viškure novēlēja arī turpmāku deju mākslas popularitātes palielināšanos. Lūk, patiesi, divkārši laimīgi cilvēki, kuri iemācījušies gūt prieku no skatuviskās uzstāšanās un dāvāt prieku skatītājiem. Tieši trīsdesmit reizes zālē zem zilajām debesīm bija dzirdama aplausu jūra. Mēs sapratām, ka aiz katra koncerta programmas numura slēpjas smags darbs mēģinājumos, bet no skatuvisko tērpu daudzkrāsainības reiba galva. Viss lielais koncerts kā varens pasaules ceļojums ar populārām latviešu un krievu melodijām un vēl ugunīgie Latīņamerikas ritmi, austrumu dejas, rokenrols…



Programmas vadītāja Olga Lukjanska katram kolektīvam izteica tik sirsnīgus komplimentus, ka koncerts pārvērtās par literāri dejojošu šovu, kura norises laikā savas emocijas pauda arī sajūsminātie skatītāji. Pirmais numurs, protams, bija festivāla organizētāju uzstāšanās ar ļoti precīzu līnijdeju grupas nosaukumu “Balzams dvēselei”. Aiz muguras pieci radošo meklējumu un spilgtu skatuvisko atradumu gadi, daudzas uzstāšanās Latgales pilsētās un ciemos. Tagad jau populāro ansambli iecerēja un radīja Aina Skoromko. Un pats patīkamākais, ka Asūnes kolektīva repertuārs pastāvīgi tiek atjaunots, top arvien jauni koncerta tērpi. Un dejas nosaukums “Iešu tev līdz” kā pirmais kompliments skatītājam. Iesildīšanās izdevās!



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 42 (02.06.2017.)