Ejam, puiši, ejam, meitas, uz Šķeltoviņu palīgot!

  • Kultūra
  • 30.06.2017 15:30
  • 140 skatījumi

Līgo dienas priekšvakarā, 22. jūnija pievakarē, pie Aglonas novada Šķeltovas pagasta Tautas nama pulcējās krietns pulks līgotāju – gan pašmāju ļaudis, gan viesi.

Līgo svētkus Šķeltovā atklāja Annijas Leikumas skanīgais a capella dziedājums, kam sekoja koncertuzvedums, kurā galvenajās lomās iejutās Irēna Maļuhina (Saimniece), Arvīds Sirotins (Saimnieks) un Līga Naidenoka (meita Līga).



Koncertuzvedumā piedalījās Šķeltovas TN vokālais ansamblis “Kombinācija” (vadītājs Andris Bižāns) un mazo dejotāju grupa “Draiskuļi” (vadītāja Astrīda Leikuma), Izvaltas senioru deju kolektīvs “Šaltupe” (vadītāja Inga Leikuma) un Skaistas līnijdeju grupa “Harmonija” (vadītāja Sanita Vecele).



Pēc koncerta tika suminātas Līgas un Jāņi, visiem bija iespēja piedalīties atrakcijās – rāpšanās stabā pēc pārsteiguma dāvanas un “raganas zābaka” mešana tālumā.



Lustīgajā zaļlumballē kopā ar Dimu no Dubnas bija iespēja dancot līdz pat rīta gaismai. Par Dimu - mūziķi Dmitriju Gavrilovu, jāraksta atsevišķs stāsts un es ļoti ceru, ka viņš piekritīs intervijai. Šobrīd varu tikai ieteikt – aiciniet muzicēt Dimu no Dubnas, izcils sniegums katrai gaumei!



Iveta LEIKUMA