Annas dienas Dagdā: no kulinārijas šova līdz lielajam koncertam

  • Kultūra
  • 04.08.2017 13:16
  • 71 skatījumi

29. jūlijā Dagdā bija svinīgi un skaisti, par spīti niķīgajam laikam. Rīts iesākās ar gadatirgu, bet jau plkst. 10.00 gardēži varēja piedalīties kulināri folkloristiskajā šovā.

Saimnieces lomā bija Sandra Viškure, kuru sveica ar vārpu vainagu. Folkloras ansambļa “Olūteņi” dalībnieki ne tikai nodrošināja pasākuma muzikāli vokālo pusi, bet arī iepazīstināja skatītājus ar Annas dienas svinēšanas tradīcijām. Saprotams, ka galvenā loma šovā bija vietējo kulināru delikatesēm.



Krāslavas kulinārā mantojuma meistari piedāvāja sierus, kurus papildināja pašu ceptā maize ar kaņepju sviestu, nu jau slavenais Indras gurķu ievārījums guva panākumus apmeklētāju vidū, bet maize un sviests no Andrupenes, kā arī Ezernieku zivju zupa bija pasākuma naglas. Starp citu, līderos bija arī pankūkas ar medu, ar ko viesus cienāja svētku entuziasti no biedrības “Kroma kolna bruoliste”.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 59 (04.08.2017.)