Jautraviņai – 25

  • Kultūra
  • 02.02.2018 10:51
  • 221 skatījumi
img

“Noticēsim vārdiem, ka dejā ir spēks”, uzrunājot klātesošos Krāslavas kultūras namā 27. janvārī, vidējās paaudzes deju kolektīva “Jautraviņa” 25 gadu jubilejas koncertā, uzsvēra pasākuma vadītāji Inga Kavinska un Voldemārs Varslavāns. “Koncertā ietvertas dejas, kuras visā krāšņumā atspoguļo tautas deju grāciju un attiecību skaistumu, kas ir būtiska daļa no tautas kultūras mantojuma un zelta fonda. Laikam ritot, arvien augstāk tiek celta latviešu tautiskās dejas latiņa, tehniskā varēšana un izpildījuma kvalitāte. Bet ir pamatvērtības, kas paliek nemainīgas, un “Jautraviņa” tām kalpo jau 25 gadus”.

To kolektīvs jo īpaši pierādīja tādās dejās kā “Es meitiņa kā rozīte”, “Meitenes pielūgsme”, “Visam cauri iet” un citās. Meistarīguma, grācijas deva, pozitīvisma buntīte un vesels saišķis radoša, dzirkstoša prieka vijās cauri visam koncertam. 



Šo gadu laikā ir mainījušies kolektīva vadītāji – tā dibinātāja ir Aloida Andžāne, pēc tam kolektīvu vadīja Valda Timule, bet šobrīd tā balsts un ceļa radītājs ir Jāzeps Ornicāns. Un, lai arī ir atšķiras kolektīva darba stils un virziens, vadītājiem vienmēr ir piemitusi augsta meistarība, dzirkstošs optimisms un jauneklīgs gars. 



Anna ZEMBLICKA



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 10 (02.02.2018.)