Neptūna svētki Šķeltovā 2018

  • Kultūra
  • 07.09.2018 20:49
  • 269 skatījumi
img

Neptūna svētki Šķeltovā norisinās jau kopš 2002. gada. Toreiz Krāslavas rajonā esošais Šķeltovas pagasts rīkoja sporta spēles ar sadarbības pašvaldībām – Aglonu, Kastuļinu un Grāveriem.
Arī šogad Neptūna svētkos no Aglonas novada piedalījās visas četras pašvaldības. No katras pa vienai komandai astoņu cilvēku sastāvā (Aglonas, Grāveriem, Kastuļinas un Šķeltovas).

Saules apmirdzēti Šķeltovas ezera krastā ar laivu ieradās pats Neptūns ar nārām, lai sveiktu visus klātesošos un komandām novēlētu – izturību, azartu sacenšoties, sportisku garu un prieku!



Kā jau ūdeņu valdniekam pienākas, ar viņa svētību un atļauju tika atklāti sporta svētki. Turpinājumā Šķeltovas pagasta pārvaldes vadītāja Irēna Maļuhina visiem novēlēja sportisku garu komandām, aktīvu atpūtu bērniem un visiem klātesošajiem veiksmi un izdomu radošajās darbnīcās.



Sākoties sporta programmai, komandas iesaistījās vairākās sporta disciplīnās – basketbola soda metieni, šautriņu mešana, sacensības ar laivu, turpretī komandas gars visvairāk bija sajūtams un saredzams virves vilkšanā un jautrajā stafetē.



Bērniem un pieaugušajiem bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kas guva ļoti lielu atsaucību.



Interesentiem bija iespēja pagatavot ziepītes, ko vadīja Elīna Smirnova.



 Ludmilas Kormiļcevas vadītajās darbnīcās varēja veidot zīmējumus no augiem, puķēm un citiem zaļumiem, pagatavot antistresa maisiņus un izveidot ziedu – brošu no auduma.



Dažādu vecumu bērniem tika piedāvātas piepūšamās atrakcijas.



Pasākuma laikā svētku apmeklētājus cienāja ar zivju zupu, ko pagatavoja vietējā pavāre Ina Grebeža.



Noslēdzoties sporta programmai, komandas ierindojās sekojošās vietās:



1. vieta – Šķeltova (16,5 punkti), 2. vieta – Kastuļina (14 punkti), 3. vieta – Grāveri (11 punkti), 4. vieta – Aglona (8,5 punkti).



Visām komandām kopvērtējumā tika pasniegti kausi un diplomi.



Paldies sponsoriem - veikalam Elli V, Šķeltovas pagasta pārvaldei par svētku atbalstu un organizēšanu, visām komandām par piedalīšanos, Elīnai un Ludmilai par radošajām darbnīcām, Inai par garšīgās zupas pagatavošanu un visiem klātesošajiem par atbalstu. Neptūnam par saulainajiem laikapstākļiem!



Šķeltovas TN direktore A. Leikuma