Dejotāji iekaro jaunas virsotnes

  • Kultūra
  • 22.02.2019 17:18
  • 183 skatījumi
img

Jau piecus gadus Krāslavas bērniem un jauniešiem ir lieliska iespēja nodarboties ar sporta-balles dejām Aleksandra Boginiča skolā. Atnākot uz nodarbībām, ikviens izvirza sev mērķi – vienkārši iemācīties dejot vai arī attīstīt savas prasmes tiktāl, lai varētu piedalīties vietējos, reģionālos, valsts vai pat starptautiskos sporta-balles deju konkursos.

Ir iesācies 2019. gads, deju skolas audzēkņi sasnieguši jaunu meistarības līmeni, un tagad sāks aktīvi piedalīties Latvijas kausa posmos. Tie nav kvalifikācijas konkursi, bet jau reitinga, kuros pāri iegūst noteiktus punktus, lai gada beigās uzzinātu, kurš būs spēcīgākais Latvijas pāris viņu vecuma grupā un klasē. Līdz šim brīdim jau ir bijuši divi Latvijas kausa konkursi grupā “Bērni 2”, viens konkurss “Bērni 1” un viens – “Juniori 1”, visas trīs grupas sacenšas E4 klasē. Principā tas ir diezgan garš maratona ceļš, kurā mūsu bērni jau ir veikuši pirmos soļus. Gada laikā, katrā grupā un klasē, tiek rīkoti 6 konkursi (3 pirms vasaras brīvdienām un 3 pēc), un, balstoties uz šajos konkursos gūtajiem rezultātiem, tiks atlasīti labākie Latvijas pāri, kuri rezultātā tiks apbalvoti ballē Rīgā daudzu viesu un līdzjutēju klātbūtnē.



 “Šobrīd mūsu pāri, protams, vēl ir ļoti “zaļi ”un nav gatavi piedalītos šādos Latvijas kausa posmos, tāpēc pagaidām mums nav labu rezultātu,” savu viedokli pauž bērnu iemīļotais treneris Aleksandrs. “Taču, ņemot vērā, ka tā ir maratona distance, 2019. gada beigās vecākie pāri šajās vecuma grupās pāries tālāk, līdz ar to mūsējiem būs mazliet vieglāk cīnīties. Tomēr būs ļoti svarīgi, cik pastāvīgi un stabili viņi piedalās sacensībās un attiecīgi uzlabo savu līmeni un uzstāšanās kvalitāti.”



Latvijas kausa posmos grupā “Bērni 2” vienu reizi piedalījās: Nika Nipāne un Jegors Špigunovs, Linda Zdanovska un Daniils Žurņa, Guntars Vorslovs un Dagmāra Stivriņa. Latvijas kausā Valmierā “Bērni 1” piedalījās Sandis Sosnārs un Milana Leontjeva, kas bija vieni no jaunākajiem šajā vecuma grupā. Treneris liek uz viņiem cerības –  šis gads plānots vispārējai attīstībai, bet jau nākamajā, ja viss ritēs pareizi un bērni pacentīsies, Aleksandrs Boginičs cer ieraudzīt šo pāri Latvijas labākajā trijniekā.



“Junioros 1” uz sacensībām brauca Aleks Fjodorovs un Jurgita Rima, viņiem viens no labākajiem rezultātiem, taču jebkurā gadījumā vēl ir daudz jāstrādā. Jānis Kumpiņš un Gunita Upeniece parādīja, ka viņu pirmā uzstāšanās šādās sacensībās nebija gluži peļama, viņi saņēma no tiesnešiem arī plusus, lai gan netika priekšā. Diemžēl Dmitrijs Adamovičs un Nikola Stepaņenko nevarēja piedalīties pāru konkursā, taču treneris cer, ka šis pāris attīstīsies un aktīvi piedalīsies sacensībās.



Trenera, visu dejotāju un viņu vecāku vārdā vēlos pateikties Krāslavas novada domei par autobusa nodrošināšanu braucienam uz Valmieru. Līdzīgām sacensībām, kas notiek Liepājā, Talsos vai citviet, šāds atbalsts ir ļoti nepieciešams un svarīgs. Sirsnīgs paldies vēlreiz!



Atliek tikai novēlēt dejotājiem panākumus, veiksmīgas uzstāšanās un kausu un medaļu kolekciju papildināšanu! Bet trenerim – pacietību, un lai nodarbības ar bērniem sniedz vien pozitīvas emocijas un prieku!



Natālija ZDANOVSKA