“Solversija” - pilnīga sajūsma

  • Kultūra
  • 22.11.2019 16:08
  • 510 skatījumi
img


Kad vien iespējams, cenšamies pieņemt ielūgumus uz novadu, pilsētu un pagastu svētkiem, jubilejas pasākumiem, festivāliem... Novembrī tālruņa zvanu bija vairāk, nekā gaidījām.

Pie triju novadu pagastiem, ar kuriem “Ezerzemei” ir izveidojusies cieša sadarbība, mēs attiecinām arī Šķeltovu. Un, ja ar lūgumu vēršas tautas nama vadītāja Astrīda Leikuma, kurai šogad piešķirta Aglonas novada gada balva, tad kā var atteikties. Turklāt Latgales nomalē bija gaidāma starptautiski zināmā ansambļa “Solversija” jaunās programmas “Māmuļai zemei” prezentācija. Pārsteidzošs piedāvājums, bet patiesībā novatorisks literāri muzikāls veltījums Latvijas Republikas neatkarības dienai.
Svinīgo pasākumu atklāja šogad izveidotā vokālā ansambļa “Kombinācija” uzstāšanās, kurā dzied vēl viena Aglonas gada balvas laureāte Silvija Podskočaja. Turklāt tika godināti strādīgie zemnieki Baiba un Jānis Kalniņi. Apbalvošanas ceremonija Aglonā bija paredzēta sestdien, bet piektdien Šķeltovā pagasta vadītāja Irēna Maļuhina un novada domes deputāts Andris Girss godināja ne tikai labākos darbiniekus un sabiedriskos aktīvistus, bet arī jaundzimušo vecākus. Otrie uz skatuves kāpa Aglonas vidusskolas dejotāji, bet turpinājumā “Solversijas” vadītāja Solvita Plivča pasniedza svarīgāko valsts svētku svinēšanas meistarklasi. Pacilāti vārdi mijās ar patriotiskām dziesmām, neiedomājams emocionālais pacēlums zālē! Četrpadsmit dziesmoti priekšnesumi, lielisks izpildījums, jo no Dagdas ieradās skaņu operatoru komanda ar savu aprīkojumu. Tāda ir cieņa lauku auditorijai. Papildus vēl svētku zāles rotājums, bet zālē - krāsaini darbi no foto cikla “Daba un cilvēks””.
Neturēšu sveci zem pūra. Savā jubilejas gadā biju plānojis trīs personālizstādes, bet iznāca četras - Šķeltovā. Sirsnīgs paldies par labiem vārdiem un dāvanām. Mūsu sadarbība turpinās, neaizmirstiet abonēt “Ezerzemi”! 



Aleksejs GONČAROVS