“Laikmeta ainiņas” Krāslavā

  • Kultūra
  • 06.12.2019 14:37
  • 409 skatījumi
img

Pirmajā decembra svētdienā krāslaviešus un novada iedzīvotājus Krāslavas kultūras namā iepriecināja Daugavpils Universitātes studentu deju ansamblis “Laima”.

Patiesi – vienaldzīgo skatītāju vidū nebija – jau pirmo deju pavadīja sirsnīgi aplausi. Un kā tad nē – pirmajā no koncerta “Laikmeta ainiņas” trīs daļām – deju uzvedumā ar nosaukumu “Večerinka” skatītāji iejutās Latgales večerinkas gaisotnē. Mūzika un dejotāju aktiermāksla man atsauca atmiņā mammas stāstus par jautrajām večerinkām viņas jaunībā un saviļņoja ne tikai manu sirdi. Skatītāju aplausi pavadīja ik deju, līdz sasarkušos dejotājus pārtraukumā nomainīja Daugavpils kultūras centra vokālās studijas “Pērlītes” meitenes. Gan solo priekšnesumi, gan ansambļa dziedājums skanēja lieliski un skatītāji to atsaucīgi novērtēja. Studijas vadītāja  Iveta Ustinskova var lepoties ar mazajām estrādes dziedātājām.



Otrais deju uzvedums – “Balle” skatītājiem uzbūra 19. gadsimta ainiņas ar atbilstošu mūziku, eleganci un šarmu. Valsis, padegrass, polonēze, polka – mazurka – tikai dažas no uzveduma dejām. Jāatzīmē, ka aristokrātisko atmosfēru palīdzēja radīt biedrības “Atmiņu lāde” skaistie ampīra stila tērpi, par ko īpašu pateicību deju kolektīvs izsaka biedrības vadītājai Irēnai Voitānei.



Trešais deju uzvedums – “Tusiņš”. Kā jau nosaukums liecina – tajā redzējām no visa pa druskai. Dejotāji brīvā gaisotnē, brīvā deju solī, brīvā un draiskā izpildījumā izdejoja dažādu 
tautu melodijasun finālā pārtopot par rūķīšiem, pārsteidza skatītājus ar saldu kārumu – katram tika pa konfektei ar zīmīgu nosaukumu – “Laima”! 



Garderobē dzirdēju skatītāju atsauksmes: Kādi malači! Lieliski! Burvīgi! Prieks par savu kādreizējo audzēkni!



Bravo! Bravo ansambļa mākslinieciskajam vadītājam Jānim Butkevičam, horeogrāfei Maritai Irbei, koncertmeistaram Vitālijam Žilvinskim, tērpu pārzinei Irēnai Siņavskai, koncerta gaismu māksliniekam Sergejam Vasiļjevam, skaņu režisoram Mihailam Pučkovam un ikvienai dejotājai un dejotājam! Pateicamies par sirsnīgo uzstāšanos Krāslavā!



Iveta Leikuma