Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu veltījums Krāslavai

  • Kultūra
  • 19.04.2024 16:43
  • 95 skatījumi
img


Laukā saulīte slēpās aiz mākoņiem un pēc pusdienām sāka līt. Taču laikapstākļu kaprīzes pat neaizēnoja svinīgo notikumu gaitu. Otrdien, 16. aprīlī apritēja 101 gads, kopš mūsu Krāslavai piešķirtas pilsētas tiesības. Par godu šim nozīmīgajam datumam Krāslavas Mūzikas un mākslas skolas Mūzikas nodaļas pedagogi un audzēkņi sagatavoja koncertu, kas notika Svētā Ludvika Romas katoļu baznīcā.



Pasākuma vadītājs Māris Susejs uzrunāja daudzos klātesošos:



“Veltījums pilsētai šodien tiks ietērpts mūzikas skaņās, kuras tik trausli un majestātiski iezīmēs pilsētas sirdspukstus un dvēseles mainīgas vibrācijas, iezīmēs pilsētas krastus, kurus glāsta tēvzemes likteņupe Daugava, tik strauja un reizē rāma, kā Krāslavas ļaudis!



Lai skan veltījums tev, pilsēta pie upes!”



Pasākuma programmā bija 17 priekšnesumi ne tikai Krāslavas Mūzikas un mākslas skolas Mūzikas nodaļas audzēkņu, bet arī tās pedagogu izpildījumā. Pirmās klases kordziedāšanas audzēkņu Jaroslavas Abramovas un pēc tam Lolitas Truskovskas skanīgās balsis iezīmēja koncerta sākumu, izpildot attiecīgi “Ave Maria” un “Uzklausi, Dievmāte” skaņdarbus. Tad savas flautas spēles prasmes demonstrēja Justīne Semenova. Trešās klases skolēni Emīls Muižnieks un Jegors Bluss izpildīja klavierduetu. Pie šī paša instrumenta savas prasmes demonstrēja Stefans Gorns, Marija Filipenkova un Milāna Milaševiča. Mārtiņš Severīns Vecelis spēlēja ģitāru, Sergejs Loskutovs demonstrēja akordeonspēli, bet Agnese Pauliņa spēlēja vijoli. Klātesošos iepriecināja arī skanīgais vokālais ansamblis “Krāslaviņa”. Programmas noslēgumā uzstājās paši skolas pedagogi: Inga Laura (vijole), Jurijs Piskunovs (akordeons), Vadims Grabovskis (ģitāra), Mihails Pitrāns (ģitāra), Igors Ozuns (vijole).



Noslēguma vārdus ar gaišiem novēlējumiem pilsētai un tās iedzīvotājiem teica Krāslavas Svētā Ludvika draudzes prāvests Eduards Voroņeckis.



Jeļena AVSJUKEVIČA



Autores foto