Domes sēde

Aglonas novadā

28. janvārī notika Aglonas novada domes kārtējā sēdē. Izsludinātajā dienas kārtībā tika izskatīti 16 dažādi jautājumi, kā arī ieslēgti daži papildjautājumi. Praktiski visu jautājumu izskatīšanas laikā norisinājās diskusijas starp deputātiem. Viņu viedokļi nebija viennozīmīgi. Tas liecina par to, ka Aglonas novada domes deputātu vidū nav vienādas nostājas par to, kas un kā tiek risināts novadā.

Tikai daži no visiem izskatītajiem jautājumiem tika pieņemti ar visu deputātu balsojumu „Par”. Viena jautājuma izskatīšana tika pārcelta. Pārējos lēmumprojektus, neskatoties uz to, ka daži deputāti iebilda un nepiekrita izvirzīto jautājumu pieņemšanai, vairākums deputātu atbalstīja un pieņēma.
Tika nolemts atbalstīt l. Valaines ziņojumu par iespēju piedalīties Latvijas vides aizsardzības fonda izsludinātajā projektu konkursā, kur paredzēts organizēt divas vides nometnes Aglonas novada bērniem Aglonas vidusskolā un Grāveru pamatskolā.
Izpilddirektore I. Poga ziņoja par pieņemto lēmumu izpildi. Viņa ziņoja, ka ir pieņemti saistošie noteikumi „Ēku numurzīmju, ielu vai laukumu nosaukumu norāžu izvietošanas kārtība Aglonas novadā”, ar kuriem var iepazīties Aglonas novada mājas lapā www.aglona.lv vai izdevumā „Aglonas vēstis”.
Par lauksaimniecības zemes darījumu izvērtēšanas komisijas nolikumu, kas šobrīd tiek sagatavots un tiks izskatīts tuvākajā finanšu komitejas sēdē. Aglonas novada pašvaldības kustamā īpašuma izsoles process pabeigts vienai vieglajai automašīnai.


Inga Pudnika
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 10 (06.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.