Drošība un mobilais telefons

Veselība – tā ir ļoti vērtīga dabas dāvana. Veselība ir katra cilvēka sapnis. Mūsdienu cilvēks nevar iztikt bez zinātnes un tehnikas sasniegumiem. Tie palīdz ikdienā, padara mūsu dzīvi daudzveidīgu un interesantu. Taču viss jādara ar mēru!

Daudzi no mums nevar iedomāties savu dzīvi bez mobilajiem telefoniem. Mēs pērkam mobilos ne tikai sev, bet arī bērniem, bet neiedomājamies par to, ka tie var kaitēt veselībai. Mobilie telefoni var ietekmēt dzirdi, it īpaši skaļi klausoties mūziku austiņās, var pasliktināt atmiņu, izsaukt nervu slimības un miega traucējumus.
Mūsdienās daudzi telefonu lieto kā modinātāju un novieto to pie pašas galvas. Taču neizslēgts telefons miega laikā ir bīstams, jo arī gaidīšanas režīmā tas strādā pulsējošā režīmā.
Domājot par skolēnu veselību katru gadu janvāra beigās Krāslavas pamatskolā notiek pasākums 4. klašu skolēniem „Drošība un mobilais telefons”. Skolēni un skolotāji sākumā apsprieda mobilo telefonu lietošanu. Bērni ar interesi atbildēja uz jautājumiem par telefonu izmantošanu. Otrajā pasākuma daļā skolēni uzzināja par telefonu attīstības vēsturi. Pirmais telefons tika izgudrots 1875. gadā, bet mobilais telefons tikai pēc 100 gadiem.


Zigrīda Beinaroviča, Everita Eisaka
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 11 (10.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.