Interesantākie fakti un notikumi Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā 2014. gadā

Mūsdienu bibliotēka ir dinamiska, daudzfunkcionāla informācijas, kultūras un mācību telpa, kas lietotājam piedāvā plašu pakalpojumu spektru. Nupat it aizvadīts kārtējais darba cēliens Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā.
Apkopojot pērngad paveikto, piedāvājam dažus interesantus faktus un skaitļus par 2014. gadu.

Bibliotēka un lietotāji: cik mūsu ir?

Salīdzinot ar 2013. gadu, lasītāju skaits bibliotēkā ir audzis par 133. Tādējādi aizvadītā gada nogalē bija 3193 reģistrētu lietotāju. Patīkami, ka reģiona iedzīvotāji un atpūtnieki novērtē bibliotēkas darbu, un ceram, ka šī pozitīvā tendence turpināsies.

Bibliotēka visiem: kas mēs esam?

Visbiežāk Krāslavas novada centrālo bibliotēku apmeklē bērni vecumā no 9 līdz 14 gadiem, jaunieši no 15 līdz 20 gadiem un pieaugušie no 20 līdz 30 gadiem. Arī seniori vecumā no 62 līdz 80 gadiem ir aktīvi bibliotēkas lietotāji. Visjaunākajam lasītājam, kuru bibliotēkā pierakstīja vecāki, ir 3 gadi, bet visvecākajam – 90 gadi. Bibliotēka ir atvērta visiem!
Bibliotēka aicina: kādēļ mēs esam?
2014. gadā bibliotēku apmeklēja 41865 reizes līdzņemot lasīšanai 113332 izdevumus. Cilvēki nāk palasīt avīzi vai žurnālu, apmainīt grāmatas un pasērfot internetā. Cits ienāk vienkārši aprunāties, cits nāk uz lietišķu vai draudzīgu tikšanos. Arī turpmāk aicinām tikšanās vietu nemainīt! Gaidām Jūs arī šogad!

Bibliotēka un grāmata: ko mēs lasām?

Aizvadītā gada laikā bibliotēkas krājums ir papildināts par vairāk nekā 3296 eksemplāriem. Vislielāko jaunieguvumu skaitu sastāda izdevumi, iepirktie par novada domes līdzekļiem, tad dalība projektos un lasītāju dāvinājumi. Visvairāk lasītājus interesē daiļliteratūra latviešu un krievu valodā – pārsvarā tie ir romāni, kas palīdz īsināt laiku un spēj aizraut. Stabils ir pieprasījums pēc nozaru literatūras. Vispopulārākās ir mākslas, valodniecības, literatūrzinātnes, vēstures un dabaszinātņu jomas.


Valentīna Magidas
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 12 (13.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.