Labvakar Ezerniekos, dzimtajā skolā!

Katru gadu februārī daudzas skolas atver durvis saviem bijušajiem skolēniem, pedagogiem un darbiniekiem. Šī tikšanās februāra sākumā Ezernieku vidusskolai bija īpaša, jo tieši šajā dienā bijušie skolēni un skolotāji, kuri pulcējās savā dzimtajā skolā uz absolventu vakaru no tuviem un tāliem mūsu zemes stūrīšiem varēja izbaudīt arī tās emocijas, kuras savulaik skolā viņiem nebija lemts gūt, proti, svinīgais pasākums notika tikko izremontētajā aktu zālē, un pat noticēt grūti, ka tā ir tā pati vecā zāle, kurā skolas gados ir gan sportots, gan dziedāts, gan dejots, gan koncertēts un kas tik vēl nav darīts!

Atverot skolas durvis, viesi devās pie reģistrācijas galda, kur brīžiem veidojās neliela rinda — kopumā piereģistrējās aptuveni simts skolas beidzēju. Absolventu vakars savā būtībā ir pakavēšanās atmiņās par skolas laikiem. Kavēšanās atmiņās sākās jau skolas aktu zālē, pēc tam šīs sarunas turpinājās klasēs. Pasākumu atklāja vakara vadītāji - 12. klases skolēni Ivars un Dajana. Daudziem skaistiem vārdiem bagātinātais scenārijs pastiprināja svinību emocionalitāti līdz mikliem acu kaktiņiem. Ar savu skatuves meistarību izcēlās skolas tagadējie dejotāji un dziedātāji, savu artavu ieguldīja arī bijušie audzēkņi. Dziedāja Ezernieku TN ansamblis „Gamma” (vadītāja Ilze Platace), 2.-4. klašu ansamblis, Ilgas Moisejenokas vadībā - soliste Laura Nagle, 8. klases ansamblis, Ezernieku vidusskolas koris. Dejoja deju kolektīvs „Ežezers” (vadītāja Rita Vaišļa).
Kā ierasts, pirmajam vārds tika dots Ezernieku vidusskolas direktoram Aleksandram Gžibovskim, kurš pauda prieku redzēt bijušos audzēkņus, kuri neskatoties uz aizņemtību un attālumu, tomēr atrada laiku un iespēju atbraukt uz skolu, lai kārtējo reizi tiktos ar skolotājiem, klasesbiedriem un visiem tiem cilvēkiem, kurus pazina un kuri bija kopā, kad mācījās šajā skolā. Diemžēl daudzu skolotāju, skolas darbinieku un audzēkņu vairs nav šajā pasaulē, pēc jau iedibinājušās tradīcijas absolventu vakarā vispirms viņu piemiņu pagodināja ar klusuma brīdi.


Juris Roga
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 12 (13.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.