Nikolas sirdslieta - hendlings

Zinātniski pētniecisko darbu rakstīšana mūsdienās vairs nav kaut kas neparasts, un skolēni izvēlas savai izpētei visdažādākās tēmas... Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 11.klases skolniece Nikola Širokaja nolēma uzrakstīt savu darbu par hendlingu.

Meitene sāka interesēties par šo tematu jau pamatskolas klasēs, izstrādājot zinātniski pētniecisko darbu bioloģijas skolotājas Irinas Kurilovas vadībā, bet tagad jau nopietnāk iedziļinās šajā jautājumā, pateicoties skolotājas Ievas Bojarčukas palīdzībai un konsultācijām. Meitenei šis darbs ir vēl viens solis līdz mērķim – kļūt par profesionālu hendleri.
Nikola: „Ļoti svarīgi atrast dzīvē to, kas tevi patiešām aizrauj! Mana aizraušanās ir hendlings. Tā ir māksla parādīt suni izstādē. Cilvēkus, kuri ar to nodarbojas, sauc par hendleriem. Šo cilvēku uzdevums – prasmīgi noslēpt suņa trūkumus, izceļot viņa labākās īpašības.
Viss sākās 2010.gadā, kad mūsu mājās parādījās pirmais suns - Bernes ganu suns (zenenhunds). Mani ļoti ieinteresēja kucēna dresēšanas process. Biju sajūsmā par ideju piedalīties izstādēs un sāku pētīt literatūru par suņu dresēšanu. Pēc tam nolēmu apmeklēt nodarbības, kurās norisinās suņu apmācība - vispārējās dresūras kursu, tas tika organizēts Daugavpilī.


Natālija Zdanovska
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 12 (13.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.